Creşterea cifrei de afaceri cu 56% a Cramelor Recaş în 2005 a depăşit estimările făcute la începutul anului
Compania Cramele Recaş a înregistrat în anul 2005 o creştere a cifrei de afaceri cu 56%, ajungând la 6,400,000 de euro, comparativ cu anul 2004 când s-a înregistrat o cifră de afaceri de 4,100,000 de euro. Estimările făcute la începutul anului 2005 au fost cu mult depăşite, creşterea profitului fiind de 45%, atingând valoarea de 1,500,000 euro.
Anul 2005 a reprezentat pentru Cramele Recaş un succes atât pe plan naţional cât şi internaţional, creşterea cifrei de afaceri datorându-se în special importantelor investiţii realizate cu scopul ridicării nivelului tehnologic prin dotarea cu noi echipamente pentru producerea frigului, cu roboţi industriali pentru automatizarea completă a liniei de îmbuteliere şi echipamente performante în viticultură, înfiinţarea a 52 ha de plantaţie viţă de vie, etc.
Proiectele Recaş pentru anul 2006 includ continuarea procesului de investiţii, în valoare de 1,500,000 de euro, în modernizarea cramei, în activitatea de marketing, logistică, precum şi în plantaţia de viţă de vie.
“Obţinerea vinului de cea mai bună calitate reprezintă obiectivul principal al Cramelor Recaş, şi de aceea investiţiile companiei noastre sunt orientate către achiziţionarea celor mai performante tehnologii de producţie”, a declarat Philip Cox, Director Comercial Cramele Recaş.
Pentru anul 2006 Cramele Recaş preconizează o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 20%.
Cramele Recaş este cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România şi al treilea exportator de vinuri în vrac. Printre ţările în care produsele Recaş sunt exportate, menţionăm Anglia, Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Germania, Hong Kong, Japonia, Malaesia, Slovacia şi SUA. Pe piaţa internă, distribuţia este realizată prin intermediul unei reţele naţionale, dar şi prin intermediul marilor lanţuri de magazine şi hypermarketuri.
Momentele semnificative pentru Cramele Recaş în anul precedent au fost reprezentate de recunoaşterea companiei pe plan internaţional, prin câştigarea medaliei pentru Cel mai Bun Vin Alb Est–European, în cadrul concursului East European Challenge desfăşurat în Statele Unite, precum şi a patru medalii de aur la concursul naţional Vinuri Româneşti din Podgorii Strămoşeşti, parte a Civilizaţiei şi Culturii organizat de către Consiliul pe Produs “Struguri, Must, Vin, Produse pe Bază de Vin şi Produse Procesate”, O.N.I.V., A.D.A.R., şi O.N.D.O.V.
De asemenea Cramele Recaş a fost desemnat să reprezinte România, la începutul acestui an la cea mai importantă acţiune de promovare a vinurilor organizată vreodată de către România, ce va avea loc la New York, în urma premiilor obţinute la Gala Românească de premiere a vinurilor pentru cel mai bun design de etichetă pentru vinul V – legenda Transilvaniei, precum şi pentru cea mai importantă contribuţie la crearea şi păstrarea imaginii vinurilor româneşti.
Despre Cramele Recaş
CRAMELE RECAŞ dispune de unul dintre cele mai moderne complexe de vinificaţie din ţară, dotat cu utilaje de ultimă generaţie şi cu un spaţiu de producţie şi depozitare de circa 10 milioane de litri de vin. Datorită deosebitelor condiţii climaterice din regiune şi nivelului tehnologic ridicat, Cramele Recaş este cel mai mare exportator de vin îmbuteliat din ţară şi se numără printre primii trei exportatori de vin îmbuteliat şi vin vrac din România, acest fapt fiind o încununare a unei tradiţii atestate documentar de peste 600 de ani.
{mosloadposition user10}