stele Michelin, servite la bordul aeronavelor Air France
La un an după introducerea noilor scaune la clasa Business, Air France apelează la magia bucătarilor francezi de top pentru a oferi clienţilor Business creaţii culinare de excepţie pe zborurile lung-curier cu plecare din Paris-Charles de Gaulle. Pe parcursul următoarelor şase luni, începând cu 1 decembrie 2011, Joel Robuchon va deschide această cale a ambasadorilor Air France ce susţin arta gastronomică franţuzească. Celebrul “chef” va pregăti la un interval de zece zile câte o reţetă proprie, ce va reprezenta unul dintre cele patru feluri calde disponibile la bordul aeronavelor.
Ca avanpremieră, Air France dezvăluie câteva dintre creaţiile gustative semnate Joel Robuchon, ce vor fi disponibile în curând la clasa Business:
– Creveţi basci şi Paste cu turmeric şi iarbă de lămâie
– Piept de pui în sos curry verde cu mac, morcov şi ciuperci shiitake
– Paste cu raci în sos Nantua
Joel Robuchon deţine 27 de stele Michelin, conducând peste 20 de stabilimente, de la restaurante de lux la workshop-uri gastronomice, lansând concepte inovatoare în care mâncarea rafinată se contopeşte cu uşurinţă cu o stare de spirit plină de viaţă. Robuchon este un susţinător al “simplităţii sublime”, în spiritul combinării produselor de calitate cu uşurinţa preparării acestora. În cadrul meniului prezent la bordul aeronavelor Air France, maestrul bucătar descria aceste preparate ca fiind “reţete simple, cu o puritate ce permite fiecărui ingredient să îşi facă simţită prezenţa”.