Cramele Recaş a înregistrat anul acesta o producţie care depăşeşte orice precedent din punct de vedere calitativ
Producătorul Cramele Recaş a realizat în acest an o producţie deosebită din punct de vedere al calităţii, pe o suprafaţă de 600 de hectare, vie pe rod.
Investiţiile permanente în tehnolgia de prelucrare a strugurilor şi plantaţiilor, au fost suplimentate anul acesta odată cu decizia producătorului de a obţine o recoltă calitativă, în detrimentul unui volum superior anului 2005. Primul pas a fost făcut prin lucrările de tăiere din primavară, lucrările ulterioare fiind ajutate în primul rând de extraordinara generozitate climaterică a acestui an.
Cramele Recaş, companie cu peste 200 de angajaţi în sectorul de producţie, are la ora actuală o plantaţie de 720 hectare, dintre care 600 hectare vie pe rod şi 120 vie tânără. Anul viitor, alte 100 de hectare de vie îmbătrânită, vor fi înlocuite cu o plantaţie realizată doar din material săditor de calitate premium, importat din ţările membre ale Uniunii Europene.
Vinurile din recolta 2006 au înregistrat deja un extrardinar, la o primă degustare „en primeur”, succes confirmat prin reacţiile pozitive ale unor vinficatori de renume care lucrează pentru alte companii, cum ar fi cazul australianului Steve Bennett, care a părăsit compania Vie Vin Murfatlar pentru Cramele Hallewood.
Cea mai veche plantaţie Recaş este formată din soiul Riesling şi datează din anul 1959. Anul acesta, campania de plantare a cuprins mărirea suprafeţei cultivate cu struguri din soiul Cabernet Sauvignon, realizate din material săditor de foarte bună calitate. Plantarea de viţă de vie va continua şi anul viitor, atunci când sunt preconizate investiţii în aproximativ 100 de hectare de vie nouă.
Anul 2006 a adus o îmbunătăţire care va deveni vizibilă sezonul viiitor, prin cele două hale de fermentaţie şi depozitare dotate cu cisterne ultramoderne, din inox, cu sistem computerizat de control al temperaturii. Modernizarea va permite o dirijare mult mai precisă a fermentaţiei şi va menţine vinurile în condiţie optimă, generând astfel o creştere calitativă a producţiei.
„Ne declarăm deosebit de multumiţi de producţia înregistrată anul acesta care aduce o îmbunătăţire în calitatea vinurilor de Recaş, fiind cea mai bună de până acum. De asemenea, suntem încrezători că investiţiile de anul acesta vor constitui garanţia unei producţii viitoare fără precedent la Cramele Recaş, atât în ceea ce priveşte cantitatea de struguri, cât mai ales calitatea acestora.” declară Domnul Philip Cox, Director Comercial Cramele Recaş.
În 2006 Cramele Recaş a îmbogăţit plantaţia de vie cu soiuri renumite precum Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Chardonay sau Pinot Grigio. Plantaţia de anul acesta este considerată de către reprezentanţii companiei de vinificaţie ca fiind cea mai bună, datorită cantităţii de zahăr şi maturităţii întregii culturi recoltate. Pentru a atinge acestă calitate, producătorul de vinuri a micşorat cantitatea de struguri recoltată, procedeu care a permis un proces superior de asimilare a substanţelor nutritive.
Prin mărirea suprafeţei de vie cultivată, înlocuirea soiurilor neperformante cu material săditor de foarte bună calitate şi îmbunătăţirea permanentă a produselor, Cramele Recaş demonstrează că este pregătită să se menţină în topul exportatorilor de vin din România, în ciuda schimbărilor pe care aderarea la Uniunea Europeană le va aduce pe piaţa de profil.
{mosloadposition user10}