Fondul de Coeziune al Uniunii Europene investeşte 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România.
“Aceste proiecte ale politicii de coeziune reflectă perfect o Europă căreia îi pasă atât de bunăstarea cetăţenilor cât şi de protecţia mediului înconjurător. Cămine din România care au de acum înainte acces la o apă curată datorită investiţiilor noastre, iată un exemplu concret al valorii adăugate a UE”, a declarat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.
În judeţul Botoşani, în nord-estul ţării, 47 de milioane de euro vor fi investite pentru a extinde, moderniza şi asana sistemul actual de distribuţie a apei potabile şi a tratamentului apelor uzate, de care vor beneficia aproape 187 000 de persoane.
În judeţul Ilfov, la periferia Bucureştiului, Uniunea Europeană investeşte 196,5 milioane de euro pentru a curăţa şi ameliora sistemul de colectare a apelor uzate pentru 1,5 milioane de persoane, cuprinzând mai ales extinderea staţiei de tratare a apelor din oraşul Glina, şi a lucrărilor de ameliorare a canalizărilor din această aglomerare urbană.
Alte 11.5 milioane de euro vor fi utilizaţi pentru a extinde şi renova reţeaua de distribuţie a apei potabile pentru 175 000 de locuitori din judeţul Hunedoara, în regiunea Transilvania.
Nu în ultimul rând, aproape 11 milioane de euro vor servi la reînnoirea reţelei de distribuţie şi tratare a apelor pentru alte 22 000 de persoane din judeţul Timiş, în vestul ţarii.
Mai multe informaţi despre fondurile europene din România sunt disponibile pe platforma Open Data.