Cifra de afaceri netă s-a majorat la 28,2 mil. lei, iar veniturile totale au crescut până la 28,8 mil. lei
Connections Consult SA, lider pe piața de transformare digitală din România, listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) sub simbolul CC, a încheiat primele nouă luni din 2021 cu o cifră de afaceri netă de 28,2 mil. Lei, în creștere cu 6% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile totale au avansat cu 7%, până la 28,8 mil. Lei.
În perioada ianuarie-septembrie 2021, EBITDA a fost de 2 mil. Lei, în timp ce profitul net a fost de 1,48 mil. Lei.
De asemenea, în primele 9 luni ale anului 2021, Connections a înregistrat o creștere a valorii activului net până la 13 mil. lei de la 4.9 mil. lei, ca rezultat al plasamentului privat desfășurat la data de 9 iulie 2021 împreună cu Tradeville.
Creșterea de 6% a cifrei de afaceri față de aceeași perioadă a anului trecut a avut loc pe fondul noilor proiecte derulate în cadrul liniilor de servicii de software și RPA, precum și al creșterii volumului de servicii de consultanță și outsourcing oferite de grupul Connections.
Totodată, în această perioadă, a avut loc o schimbare a structurii principalilor contributori în cifra de afaceri a grupului. În acest sens, linia de servicii reprezentând dezvoltarea software (“software development”) a ajuns să aibă o cotă de contribuție la cifra de afaceri de 14%, iar serviciile de hiperautomatizare (RPA) reprezintă 8% din total cifră de afaceri.
”Connections și-a respectat angajamentul față de investitorii săi și a continuat să aloce resurse în dezvoltarea liniilor de servicii cu potențial în vederea maximizării valorii activului net al grupului. În plus față de dezvoltarea organică a afacerii, Grupul Connections a continuat implementarea strategiei de tip “market penetration” prin achiziția de noi companii cu potențial semnificativ. În acest sens, am achiziționat societatea Brusch Services SRL a cărei principal activ îl reprezintă personalul specializat IT și care are o prezență importantă atât în piața locală cât și în piețele externe, în industria de consultanță software și tehnologie. Brusch Services va deveni o platformă de management al talentelor înalt calificate în tehnologie, în cadrul grupului Connections, si va fi integrată în verticala de dezvoltare software”, declară Bogdan Florea, acționar și CEO Connections Consult.
Connections estimează că achizitia Brusch va aduce în 2022 o creștere de cel puțin 10% a cifrei de afaceri a grupului, în urma consolidării situațiilor financiare. Conform estimărilor, cifra de afaceri a grupului va fi în 2022 de aproximativ 49 mil. lei.
De asemenea, în luna septembrie a.c. Connections a semnat un contract de dezvoltare software, în calitate de subcontractor al unui ofertant principal, cu o instituție publică importantă din România. Valoarea totală a contractului se ridică la 5,8 mil.lei. Obiectul contractului îl reprezintă activități de dezvoltare de software personalizat și mentenanță a soluției livrate. Serviciile de dezvoltare software vor fi implementate pe parcursul următoarelor 11 luni, în timp ce serviciile de mentenanță vor fi oferite până la finalizarea perioadei de 83 de luni a acordului de subcontractare.
În perioada imediat următoare, până la închiderea exercițiului financiar la 31 decembrie 2021, Connections va continua să se concentreze pe dezvoltarea guvernanței corporative, făcând deja pași importanți prin angajarea de profesioniști cu experiență în funcții cheie – astfel, Radu Marcu este noul Chief Operating Officer (COO) iar Decebal Dumitrescu este noul Chief Financial Officer. Atât Radu Marcu cât și Decebal Dumitrescu au făcut parte din organizații de anvergură cu expunere la proiecte de complexitate ridicată.
În ceea ce privește proiectele majore care se vor închide sau vor înregistra milestone-uri semnificative atinse până la finalul anului 2021 si care vor contribui semnificativ la creșterea performanței financiare a Connections la 31 decembrie 2021, menționăm:
– Proiect de transformare digitală flux de înrolare și creditare persoane juridice pentru o bancă din top 10 din România
– Milestone intermediar (faza importantă) proiect de transformare digitală pentru o instituție publică din România în domeniul reglementării pieței în industria respectivă;
– Proiect de dezvoltare software pentru companie în domeniul FMCG (bunuri de consum);
– Proiecte de dezvoltare software pentru organizație non-guvernamentală patronală;
– Proiecte de automatizare a proceselor în domeniul energiei și serviciilor bancare
În plus, Connections este în discuții pentru achiziția de pachete majoritare cu două companii din România, care livrează servicii pentru verticalele de BPO și suport infrastructură (servicii de suport cloud).