Construieste o relatie trainica intelegand structura mentala si stilul de atasament al partenerului tau
Stan Tatkin
Editura Herald
Probabil ca nicio persoana nu isi doreste, odata ce intra intr-o relatie, ca aceea sa nu functioneze. Cu toate acestea, multi oameni se despart, multe familii se destrama. Cunoasterea partenerului si punerea pe primul loc a relatiei ar putea duce insa la o relatie trainica, de durata. Harville Hendrix spune, in cuvantul inainte al volumului: „Acesta este si scopul al cartii de fata: sa descrie si sa ofere indrumare concreta pentru un parteneriat profund, capabil sa ajute cuplurile sa-si deplaseze centrul de interes de la nevoile individuale la necesitatile relatiei lor si, prin extensie, la transformarea societatii.” (p. 13).
Stan Tatkin a remarcat, de-a lungul timpului, cateva domenii-cheie de cercetare despre care crede ca pot face diferenta intre succes si esec in relatie. Aceste domenii vitale sunt: neurostiinta, teoria atasamentului si biologia excitatiei umane. „Primul beneficiar am fost chiar eu” (p. 27) marturiseste autorul, iar in timp Tatkin a a elaborat „zece principii-cheie care arata cum sa evitati capcanele comune care stanjenesc sau submineaza atat de multe relatii” (p 27).
Volumul infatiseaza asadar aceste zece principii intr-un mod accesibil, usor de inteles, oferind exemple de probleme ale unor cupluri, solutii si numeroase exercitii pe care partenerii le pot realiza pentru a-si consolida relatia, pentru a se cunoaste si pentru a avea o relatie durabila. Stan Tatkin recomanda ca aceasta carte sa fie citita impreuna de parteneri, tocmai pentru a putea sa constientizeze anumite probleme sau piedici si pentru a putea sa isi solidifice relatia.
"Configurati pentru iubire. Construieste o relatie trainica intelegand structura mentala si stilul de atasament al partenerului tau" se constituie asadar intr-o lucrare utila celor care isi doresc sa aiba o relatie de cuplu durabila, solida, fericita. Cunoscandu-ne partenerul de viata, modul in care reactioneaza, preferintele, motivele de suparare etc. putem reactiona mai bine; punand relatia mai presus de nevoile individuale se poate ajunge la un consens si la cladirea unei relatii trainice.
{mosloadposition user9}