Vineri, 14 decembrie 2012, Sala de Lectură a Facultăţii de Litere a găzduit cea de-a doua ediție a Conferințelor Alumnilor. Evenimentul, care se înscrie în seria inițiată de Centrul Studențesc de Comunicare cu sprijinul Facultății de Litere, a fost organizat de membrii colectivului specializării Comunicare și Relaţii Publice și a reunit cadre didactice, alumni și studenți.
Întâlnirea a fost moderată de lector univ. dr. Cristina Bogdan și de Noemi Mureșan, studentă în anul III, ce i-au avut ca invitați și parteneri de discuție pe trei dintre absolvenţii de succes ai acestei secţii: Irina Angelescu, expert în publicitate și comunicare, Alina Buzatu, responsabil de planificare şi director general-adjunct la G2 Romania, și Claudia Cîrlig, specialist în promovare și marketing în domeniul cultural.
A fost "un moment de mare bucurie", așa cum a ținut să sublinieze în cuvântul de deschidere decanul Facultății de Litere, conf. univ. dr. Oana Murăruș, cu atât mai mult cu cât ne-a onorat cu prezența și cu intevenţiile sale emoţionante conf. univ. dr. Adela Rogojinaru, care, iată, revine la facultate după o lungă perioadă de absență.
Într-un spațiu al memoriei și într-un moment dedicat amintirilor, invitații ne-au împărtășit din experiențele lor studențești și au căutat să răspundă pe tot parcursul discuției la provocările lansate de moderatori: în ce măsură este importantă absolvirea unui anumit program de învăţământ universitar în construirea viitoarei cariere profesionale; dacă există un model de comunicator, ce putem spune despre portretul-robot al specialistului în comunicare și relaţii publice; cum facem să împăcăm dimensiunea teoretică a unei profesii cu cea practică, aplicată; ce înseamnă să fii alumn CRP și, nu în ultimul rând, la ce proiecte poate duce o Asociaţie a Alumnilor Facultăţii de Litere.
Dialogul bogat și dens a fost unul extrem de productiv, atât în ce priveşte îndemnurile adresate de către cei trei alumni invitați studenților de astăzi ai facultății ("Stabiliţi-vă clar obiectivele!", "Treceţi prin toate etapele, nu ardeţi niciuna!", "Alegeţi şi cu sufletul!", "Construiţi-vă argumente solide pentru orice!", "Primiţi tot ceea ce vă oferă universitatea!", "Îngăduiţi-vă să greşiţi, învăţaţi din fiecare eşec!"), cât mai ales din perspectiva ultimei părţi a întâlnirii.
În calitate de iniţiator al proiectului Asociaţiei Alumnilor Facultăţii de Litere, lector univ. dr. Laura Mesina, prodecan pentru Cercetare şi Comunicare, a antrenat publicul participant – studenţi, alumni şi cadre didactice – într-o discuţie liberă despre aşteptările tuturor părţilor implicate cu privire la o astfel de întreprindere, dorită şi necesară, cu atât mai mult în contextul aniversării în anul 2013 a 150 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Litere şi a 20 de ani ai specializării Comunicare şi Relaţii Publice.
În această lună a darului, precum în relaţia permanentă dintre dascăl şi studentul său, în care, până la urmă, fiecare are de învăţat de la celălalt, dar şi de oferit, întâlnirea studenţilor cu alumnii şi cu profesorii lor a stat sub semnul generozităţii şi al emoţiei depline, aşa cum a simţit nevoia să spună în final moderatoarea conferinţei, lector univ. dr. Cristina Bogdan.
Le mulțumim tuturor participanților, pe care îi așteptăm cu mare drag să ni se alăture și la edițiile viitoare, pentru a-i cunoaște și pe alți alumni de succes ai Facultății de Litere! Până atunci însă, vă urăm să petreceți sărbători luminate alături de toți cei apropiați sufletelor voastre!