Ediția a II-a, 21 aprilie 2018, Cluj
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN România), are deosebita plăcere de a organiza, în parteneriat cu Centrul SMile, cea de a II-a ediție a Conferinței Naționale dedicate Tinerilor cu SM (scleroză multiplă), care va avea loc pe 21 aprilie, în Cluj, hotel Golden Tulip Ana Dome locul unde a început totul. Sunt pregătite două zile pline de activități, în care dorim ca tinerii să stea de vorbă și să se cunoască mai bine dar și să creăm o adevărată comunitate în România.
Conferința Națională a Tinerilor cu Scleroză Multiplă, Ediția a II-a
Dată: 21 aprilie 2018
Locație: Cluj Napoca, hotel Golden Tulip Ana Dome 4*
Număr participanți: 100-120
Vârsta: 18 – 37 ani
Invitați internaționali: EMSP, Shift.MS
Conferința Națională a Tinerilor cu Scleroză Multiplă are ca obiectiv creerea unei comunități active a celor nou diagnosticați, o comunitate informată și capabilă să se implice în activități de responsabilizare și susținere a celor care se confruntă cu dificultatea acceptării diagnosticului.
Conferința se va axa pe dezvoltarea abilităților și mobilizarea tinerilor cu SM din România și va crea o rețea de tineri încrezători să promoveze o mai bună calitate a vieții pacienților cu SM. Evenimentul le va oferi cunoștințe despre importanța tratamentului timpuriu și aderență, informații despre cele mai recente terapii și tratamente și perspectivele studiilor clinice pe SM, importanța unui stil de viață sănătos și a suportului psihologic pentru a face față mai bine simptomelor. În același timp, va găzdui un workshop despre storytelling și va lansa o serie de eseuri inspiraționale despre viața cu SM.
Rezultatul conferinței va face pași în direcția creării unei rețele puternice de tineri cu SM în România. Comunitățile sunt motoarele schimbării, iar tinerii trebuie să învețe cum să se adapteze schimbărilor pe care SM le cere, în timp ce trăiesc o viață normală.
Formatul evenimentului va fi similar cu cel al unui festival. Prezentările vor fi în stil TED talks, interactive, cu mai puțin conținut în slide-uri și un maximum de 20 de minute per vorbitor. Evenimentul își dorește să lase suficient timp pentru întrebări și răspunsuri, pentru a interacționa atât cu experții în domeniu, cât și cu ceilalți pacienți prezenți la eveniment.
Programul va include și o sesiune de susținere psihologică ce se va axa pe importanța căutării sprijinului potrivit după diagnosticare și a modului în care un bun terapeut poate ajuta la a vedea lucrurile mai clar – SM trebuie acceptată, dar nu să preia controlul asupra vieții pacienților.
Relațiile personale și sexuale vor fi abordate de un psiholog specializat pe SM și probleme de sexualitate (un subiect sensibil, care este rareori abordat de neurolog, dar un subiect unde este nevoie de mai multă deschidere pentru o bună funcționare a vieții de cuplu).
De asemenea modificările în alimentație și stil de viață sunt subiecte care vor fi abordate.
Nu în ultimul rând, APAN Romania dorește să inspire și să mobilizeze tinerii cu SM din România, pentru a le arăta că împreună se vor adapta mai rapid la noua viața cu SM și vor comunica mai facil despre afecțiune.
AGENDĂ conferință aici.
Servicii incluse:
● Sală conferință
● Pauze cafea
● Masă prânz
● Participarea este gratuită!
● Vor fi asigurate BURSE pentru acoperirea cheltuielilor legate de deplasare și cazare!
● Participarea se va efectua doar pe bază de confirmare din partea organizatorilor.
Pentru detalii și înscrieri este necesară anunțarea intenției de a participa, completând formularul: Formular înscriere CNTSM 2018.
Detalii pe info @ afectiuni-neurodegenerative.ro.