La împlinirea vârstei de 70 de ani, Filarmonica „George Enescu” il onoreaza pe Horia Andreescu, dirijor principal al orchestrei simfonice a celei mai vechi institutii românești de profil, cu două concerte extraordinare.
„Maestrul Horia Andreescu rămâne unul dintre cei mai importanţi dirijori români, care au marcat semnificativ viaţa muzicală a timpului nostru. Personalitate de anvergură, muzician de vocaţie, Maestrul îşi păstrează o tinereţe şi o energie pe care le transmite prin muzica pe care o slujeşte cu fidelitate.” apreciază domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu”.
„Vârsta de 70 de ani nu înseamnă nimic pentru mine. Glumesc acum, cartea mea de identitate expiră în 2051. Câteodată uit că e ziua mea. Ma bucur de multe daruri: dirijez, studiez partituri, am o activitate academică, lucrez cu studenții, călătoresc, mă bucur de muzică, mă bucur de tot ceea ce este bun și frumos în jurul meu. Ce mi-aș putea dori mai mult? Sunt fericit că voi susține cele două concerte aniversare la Ateneul Român.” ne-a declarat Horia Andreescu. Muzicianul a dorit sa marcheze evenimentul cu una ditre capodoperele repertoriului internațional, Simfonia nr. 9 de Beetehoven.
Concert vocal-simfonic
Joi, 20 și Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 19:00, Sala mare
Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu“
Dirijor: Horia Andreescu – 70
Soliști: Anna Gillingham, Liliana Ciucă, Marius Vlad Budoiu, Gelu Dobrea
Program:
• George Enescu – Suita nr. 2
• Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 9
Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro
„Nu am ales programul întâmplător. Enescu și Beethoven sunt două jaloane importante în viața mea ca muzician, sunt puncte centrale în lumea mea muzicală. M-am raportat la acești compozitori pentru a-mi creea o identitate artistică. Mergând mult în străinătate, mi-am dat seama că lumea de afară te asociază cu locul de unde vii ca artist. Astfel, inevitabil, am ajuns la Enescu, m-am identificat cu el ca artist român.
De ce am ales Beethoven? Nu aveam cum să-l ocolesc. Te impresionează forța cu care Beethoven găsește niște rezolvări extraordinare din motivele și temele pe care le folosește. Compozitorul ne aduce o lume, o sinteză la care el a ajuns și de la care s-au deschis drumuri noi. Este imposibil să nu te capteze muzica lui Beethoven. Compozitorul nu-ți povestește o catastrofă, ci chiar o trăiește la finalul Simfoniei nr. 9. Aș fi vrut să înregistrez o integrală Beethoven.”
Cu respect, admirație și recunoștință, Filarmonica „George Enescu” îi urează maestrului Horia Andreescu un cald: La mulți ani!
Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu