sau evaziunea fiscala legala
Editia a II-a
Adrian Manaila
Editura All Beck
Tinand cont de reglementarile fiscale din multe tari, pentru anumite companii paradisurile fiscale constituie solutia legala pentru obtinerea unor avantaje fiscale in anumite conditii.
“Cum ii poate deveni util un paradis fiscal unui om de afaceri sau chiar individului obisnuit, cu venituri confortabile? In esenta, mecanismele offshore constau in stabilirea si domicilierea unei entitati juridice oarecare (corporatie, fundatie, holding etc.) prin intermediul careia sunt derulate afaceri cu alte entitati, domiciliate in afara statului respectiv. Aceste entitati sunt denumite generic “firme offshore” si ofera scutiri de la plata impozitelor pe profit, pe cresterile de capital, pe dividende distribuite sau dobanzi etc.” (p. 2) Este important sa se cunoasca insa care sunt specificitatile acestui sistem offshore. Care sunt tipurile de companii offshore? Lucrarea aparuta la Editura All Beck reprezinta o carte sintetizatoare care le poate oferi tuturor celor ce o vor citi elementele necesare pentru a cunoaste indeaproape particularitatile sistemului si ale fiecarui paradis fiscal in parte. De-a lungul paginilor veti avea ocazia ca dupa elemente de interes general – foarte bine sintetizate si infatisate – sa cititi prezentari dedicate fiecarui paradis fiscal in parte (structurate in ordine alfabetica).
Companiile offshore sau evaziunea fiscala legala se constituie asadar intr-o carte de neocolit pentru cei interesati de aceste elemente si de modalitatile alternative de localizare a afacerilor, de avantajele si conditiile existente.
Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}