Compania americană Reinke Manufacturing, lider global în sisteme și tehnologii de irigații, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, extinderea activităților din România. Prin noile inițiative și transferul de tehnologie, compania își propune să contribuie la modernizarea agriculturii locale, în completarea celei mai importante investiții Reinke de până acum – singurul depozit de pivoți și sisteme liniare din țară, ce deservește, atât România, cât și sud-estul Europei. Nu în ultimul rând, întreg portofoliul de produse susține atingerea obiectivelor de mediu, în contextul noilor reglementări ale Uniunii Europene privind schimbările climatice.
Informațiile despre prezența Reinke la nivel național, dar și planurile pentru perioada următoare au fost prezentate de către Chris Roth, Președintele Reinke la nivel global și Dragoș Zainea, Director General BNY Holding, dealer exclusiv Reinke în România.
Proiecte actuale și perspective
Depozitul Reinke de la Constanța este cel mai mare de acest tip din sud-estul Europei și a fost inaugurat în primăvara anului 2020. Avantajele sunt importante, în special pentru fermierii locali, care pot avea acces rapid la echipamentele necesare și pot beneficia de servicii complete, de la proiectare și până la instalare și suport tehnic.
“România este un reper în producția agricolă la nivel european și ne bucurăm să putem lucra alături de fermieri, oferind echipamente și soluții personalizate, care să le susțină planurile de dezvoltare sustenabilă și să contribuie la limitarea impactului pe care îl au schimbările climatice. Reinke a început acum 50 de ani ca o afacere de familie și s-a extins treptat pe tot mai multe piețe, însă pasiunea pentru agricultură a rămas neschimbată. Depozitul de la Constanța este un element central al strategiei noastre și suntem convinși că și noile proiecte vor avea același succes,” a afirmat Chris Roth, Președintele Reinke la nivel global.
Vizita lui Chris Roth în România include și o întâlnire cu Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dl. Adrian Oroș. Printre temele de discuție se numără și provocările specifice agriculturii locale, oportunitățile de dezvoltare a sistemelor de irigații, în contextul noilor politici europene privind schimbările climatice, dar și modalitățile de implementare a tehnologiilor americane de irigații, prin parteneriatul strategic româno-american.
Tehnologia Reinke susține valorificarea inteligentă a resurselor naturale, minimizează impactul negativ asupra mediului, conservând în același timp energia și resursele naturale. Soluțiile Reinke s-au remarcat la nivel internațional prin elemente de inginerie unice, de calitate premium, ce includ tehnologii precum controlul prin GPS, acționarea de la distanță prin Cloud sau chiar integrarea de echipamente suplimentare, cum ar fi sistemele de fertirigare, stații meteo sau senzori de sol.
Sisteme și soluții la cheie, perfect adaptate nevoilor fermierilor
Echipamentele Reinke sunt distribuite în România de către BNY Holding, companie ce are ca obiect principal de activitate implementarea sistemelor de irigație de tip pivot.
“Am ales să devenim unic distribuitor Reinke inspirați de calitatea produselor și pasiunea pentru inovație. De aceea, am asociat portofoliului și o gamă completă de servicii de calitate, astfel încât fermierii să poată beneficia de o soluție completă, perfect adaptată topografiei, sursei de apă, tipului de sol, culturii și bugetului de care aceștia dispun. Astfel, resursele sunt valorificate într-un mod cât mai eficient, iar provocările sunt mai ușor depășite,” a adăugat Dragoș Zainea, Directorul General BNY Holding.
Printre tehnologiile noi pentru piața din România se numără pivoții mobili, pivoții pentru parcele neregulate (braț de colț, joncțiune mobilă, tronson detașabil), liniare programabile (liniara pivotantă), automatizări și control de la distanță. De asemenea, BNY Holding oferă soluții pentru infrastructura de irigații (țevi, canale), pompare și filtrare (de exemplu, Filtrul Riverscreen pentru apa de mică adâncime și canalele de irigații colmatate), precum și pentru sistemele de fertirigare ce pot fi atașate oricărui sistem de irigare.