Ieri, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou.
Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.
Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.
Articole recomandate:
Îngrijirea unghiilor iarna: ce rutină ar trebui să urmezi?
Modele de încălțăminte la care să visezi în noul an
Donații de peste 1,5 milioane de lei și sute de ore de voluntariat pentru crearea unei lumi mai bune...
Beneficiile cititului: de la performanță la divertisment
Scuterele electrice în traficul urban: mobilitate și sustenabilitate
În ce condiții se pot livra echipamentele achiziționate la încheierea unui contract la distanță de t...
Colecție nouă SABON: Olive Bliss. Descoperă comorile vindecătoare ale măslinelor
Tommy Hilfiger îi aduce împreună pe Damson Idris și Abby Champion pentru campania Denim Primăvara 20...