Ieri, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou.
Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.
Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.
Articole recomandate:
Marionnaud Group anunță o reorganizare strategică
Mixit lansează colecții speciale pentru Crăciun, Moș Nicolae și colindători
Previziunile economice din toamna anului 2024: O revenire treptată într-un mediu nefavorabil
Benvenuti a deschis primul magazin în Târgoviște, la Dâmbovița Mall
MURMUR se redeschide în Promenada Mall cu un design contemporan
Sondaj de opinie INSCOP Research, Partea II-lea: Intenție de vot alegeri parlamentare
Olive Oil – În această toamnă se poartă unghii cu influențe mediteraneene
Damiano David poartă un Diesel custom look la petrecerea anuală GQ Men of the Year din Los Angeles