Philon din Alexandria
Editura Herald
Sunt oameni care, poate fara a dori in mod expres la inceput acest lucru, remarca diverse asemanari intre anumite momente din scrierile mai multor religii. Acesta poate fi rezultatul "contaminarii" diverselor lucrari de baza datorat schimbului de idei din vremea respectiva sau, pentru altii, arata elemente comune catre ceva – o credinta poate – care transcende anumite religii.
Celor care doresc sa citeasca o lucrare despre inceputurile lumii in viziunea ortodoxiei si sa afle ce similaritati exista intre acestea si alte viziuni din aceeasi perioada, insa caracteristice altor credinte si religii, le recomandam acest "Comentariu alegoric al legilor sfinte dupa lucrarea de sase zile".
S-ar putea sa fiti surprinsi si chiar sa gasiti subiecte care merita sa fie analizate in detaliu.
Despre carte citam din prezentarea oficiala: "Acest opus face parte dintr‑un corpus de aproximativ 50 de scrieri, redactate in greaca si cuprinzand comentarii biblice foarte apropiate de omiliile rabinice cunoscute sub numele de midrasim. Este o carte foarte importanta pentru studiul inceputurilor patrologiei crestine, de vreme ce comentariile philoniene au fost imitate de primii scriitori bisericesti: Origen si Clement Alexandrinul si, prin intermediul lor, de Sfintii Parinti: Grigorie de Nyssa, Dionisie Areopagitul, Ambrozie, Maxim Marturisitorul etc."
Adaugam ca lucrarea se constituie intr-o carte interesanta pentru toti cei pasionati de studiul comparat al diverselor idei religioase.
Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}