Joi, 4 decembrie 2014, va invitam la lansarea noii colectii a Editurii Trei "Educatie si formare", serie coordonata de Prof. univ. Lucian Ciolan, Decanul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti. Cu incepere de la orele 18.00, va asteptam in libraria Carturesti-Verona din Bucuresti la o discutie despre cele mai actuale, mai eficiente si mai provocatoare strategii si politici pentru o educatie de calitate, pentru optimizarea profesionala si pentru sporirea creativitatii in scoala si companii.
Alaturi de coordonatorul colectiei "Educatie si formare" Lucian Ciolan se vor afla:
– Prof. univ. Romita Iucu, specialist in formare didactica si prorector al Universitatii din Bucuresti,
– antreprenorul in educatie Traian Bruma, promotorul ineditului proiect "Universitatea Alternativa", precum si
– directorul general al Editurii Trei, Vasile Dem. Zamfirescu, psihanalist si profesor universitar la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti.
Invitatii vor prezenta noua serie educationala cu trei carti dedicate "invatarii vizibile" (concept impus de neo-zeelandezul John Hattie), formarii inovatorilor, respectiv celor mai influente paradigme educationale de astazi, prezentate in cuvintele autorilor lor.
Primele trei volume din seria educationala a Editurii Trei sunt:
– John Hattie, Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori;
– Tony Wagner, Formarea inovatorilor. Cum cresti tinerii care vor schimba lumea de maine;
– Knud Illeris (coord.), Teorii contemporane ale invatarii. Autori de referinta.
Noua colectie "Educatie si formare" pleaca de la ideea ca cele mai actuale si mai eficiente idei si tehnici educationale sunt utile nu doar pentru cercetatorii, profesorii si studentii interesati de stiintele educatiei, dar si pentru formatori, mentori, coach-i, consilieri si alti specialisti din largul domeniu al invatarii, formarii si optimizarii personale si profesionale.
Educatia si invatarea nu sunt doar treaba scolii. Educatia e treaba tuturor, pentru ca o Romanie educata se construieste in familie, la scoala, in universitate, dar si la locul de munca, in activitatile de invatare permanenta sau in orice loc si context care poate contribui la o invatare de calitate. Colectia "Educatie si formare" a aparut ca urmare a convingerii ca pasul cel mai important in cresterea calitatii proceselor de invatare in familie, in scoala, in corporatii sau oriunde altundeva, este asigurarea unui suport stiintific si metodologic solid, relevant si actual. – Prof. univ. Lucian Ciolan, coordonatorul colectiei "Educatie si formare"