Un spectacol realizat pornind de la un text dramatic scris in amintirea lui Eugene Ionesco
Teatrul National Radiofonic va invita luni, 7 decembrie 2009, ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucuresti, unde va avea loc auditia spectacolului "Coaforul cantaretei chele" de Miloš Nikolić, traducere de Simeon Lazareanu.
Adaptarea radiofonica si regia artistica: Mihai Lungeanu.
Premiera radiofonica a spectacolului va avea loc joi, 10 decembrie 2009, ora 19.00, la Radio Romania Cultural.
Spectacolul este realizat pornind de la un text dramatic scris in amintirea lui Eugène Ionesco si se incadreaza intr-un amplu program cultural dedicat centenarului nasterii marelui dramaturg. Reamintim ca anul 2009 a fost denumit de catre UNESCO Anul International Eugene Ionesco.
In "Coaforul cantaretei chele" de Miloš Nikolić, jocul cu absurdul ionescian capata valente inedite, procedeele teatrale sunt inteligent evidentiate, grotescul este impins spre efecte patetice. Textul reia motive dramatice din celebra piesa ionesciana "Cantareata cheala"; tonul conversatiei este pe alocuri acela din salonul sotilor Smith; personajele preiau replici, atitudini, reactii ale eroilor lui Ionesco, insa cauta sa le duca mai departe, sa le comenteze, sa se distanteze de ele si apoi din nou, ca intr-un cerc magic, sa si le apropie…
Spectacolul radiofonic regizat de Mihai Lungeanu accentueaza demontarea mecanismelor dramatice, discontinuitatea, derizoriul, nonsensul, senzatia de incomunicabilitate… Paradoxurile si contradictiile din piesa sunt puse in pagina in chip insolit, bizareria si caricatura capata forme auditive iconoclaste, jocul cu efectele sonore amplifica burlescul.
In distributie: Virgil Ogasanu (in rolul Coaforului – un raisonneur, un insotitor pe parcursul intregii reprezentatii), Adriana Trandafir, Alexandru Georgescu, Virginia Mirea, Constantin Cojocaru, Catalina Mustata, Mihai Bisericanu, Florin Anton.
Regia de studio: Violeta Berbiuc.
Regia muzicala: George Marcu.
Regia tehnica: Vasile Manta.
Redactor si coordonator de proiect: Domnica Tundrea.
{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}