Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Clubul Slab sau Gras

Joi, 27 martie 2008, revista SLAB SAU GRAS a organizat “Clubul Slab sau Gras” la restaurantul "La Italieni" din strada Traian nr. 168. Evenimentul face parte din sirul intalnirilor lunare organizate de revista Slab sau Gras si care poarta denumirea de “Clubul Slab sau Gras”. Invitatii de luna aceasta au fost doamna doctor Corina Zugravu, medic in cadrul UMF “Carol Davila”, specialist in igiena alimentatiei si nutritie, doctor Alin Popescu, medic medicina sportiva si redactor medical al revistei, doamna psiholog Sorina Cristea si Adrian Preduca, antrenor de fitness si consultant de nutritie.
 
Discutia a fost deschisa de editorul-coordonator al revistei, Stefan Stan, care a prezentat tema evenimentului: fast-food-ul si efectele sale asupra sanatatii. Psihologul Sorina Cristea, colaborator al revistei, a vorbit despre cauza principala care ii determina pe oameni sa aleaga fast-food-ul ca alimentatie de baza: viteza cu care totul se desfasoara in jurul nostru. 

Dr. Alin Popescu, sustinut de Adrian Preduca, a adus in discutie relatia dintre fast-food si kilogramele in plus. Un banal hamburger are peste 250 de calorii, o shaorma ajunge pana la 500 de calorii, un pahar de suc carbogazos are in jur de 200 de calorii. Pentru multi dintre noi aceasta este masa de pranz. Efectele apar in timp – kilograme in plus, nivel crescut al colesterolului, boli cardiovasculare si tulburari metabolice – obezitate. In afara kilogramelor in plus, produsele fast-food ridica semne de intrebare si din cauza problemelor de igiena alimentara. Doamna doctor Corina Zugravu a vorbit despre diferentele de igiena care exista intre fast-food-urile consacrate si cele de la colt de strada. Daca in primul caz, standardele igienice sunt atent respectate, in cel de-al doilea caz igiena devine ceva relativ. In urma consumarii unui aliment insuficient preparat sau infestat se poate ajunge la toxiinfectii grave. Unul dintre alimentele incriminate a fost crenwurstul, catalogat de doamna doctor drept o “aberatie”, fiind un amestec total nesanatos din zgarciuri, grasime si aditivi alimentari.

Intreaga discutie a avut un caracter atat infomativ, cat si interactiv, iar fiecare invitat a avut ocazia sa puna intrebari specialistilor prezenti si de asemenea sa afle raspunsuri la intrebarile personale legata de lupta cu kilogramele in plus si un stil de viata sanatos.

Bucuresti, 28.03.2008

{mosloadposition user10}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.