Clubul Român de Presă şi-a ales, marţi , conducerea şi a aprobat liniile de acţiune pentru relansarea activităţii, în principal prin instituţionalizarea relaţiilor cu mass-media locale, stabilirea de parteneriate cu asociaţiile profesionale şi atragerea ca membri a jurnaliştilor de prestigiu.
Membrii adunării generale au reales-o în poziţia de preşedinte, pentru un mandat interimar de un an, pe Indira Crasnea, redactor-şef adjunct al Agenţiei de presă MEDIAFAX. Crasnea (43 de ani) este preşedintele Clubului din 2008.
Maria Ţoghină, membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune- SRR, fost preşedinte-director general al Radioului Public, a fost realeasă vicepreşedinte al Clubului.
Adunarea generală a ales şi membrii Consiliului de Onoare (board-ul asociaţiei), pentru un mandat de doi ani. Companiile membre ale Consiliului de Onoare sunt: Societatea Română de Televiziune –SRTV (prin preşedintele-director general Claudiu Săftoiu), PRO TV (prin Oana Maiuga, senior corespondent), Dogan Media International – (prin Haluk Ziya Kurcer, President&Executive Board Member Kanal D), SBS Broadcasting (prin Nicoleta Gavrilă, director de Ştiri Prima TV), Societatea Românã de Radiodifuziune-SRR (prin Maria Ţoghină, membru al Consiliului de Administraţie), EDI România (prin Sorin Dragomir, director de Ştiri Europa FM), Mediafax Group (prin Cristian Dimitriu, director editorial), Viaţa Medicală Românească (prin Mihail Mihailide, director fondator), CD Press (prin Costin Diaconescu, preşedinte-director general), Asociaţia Patronală a Editorilor Locali –APEL (prin Marius Stoianovici, preşedinte).
Adunarea generală a decis, pentru prima dată în activitatea Clubului, instituţionalizarea relaţiei cu mass-media locale, prin înfiinţarea unei structuri de reprezentanţi teritoriali ai CRP, Clubul apreciind că presa locală este, prin entităţile sale viabile, o semnificativă resursă de forţă.
De asemenea, ca obiectiv pe termen scurt, CRP va elabora un document de poziţie referitor la necesităţile economice, financiare, legislative ale mass-media româneşti, care va fi folosit ca bază de discuţii cu autorităţile, în scopul aplicării unor soluţii de redresare ale industriei mass-media.
Adunarea generală a Clubului Român de Presă a fost găzduită de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), preşedintele-director general Ovidiu Miculescu adresând şi un cuvânt de bun-venit membrilor adunării.