Papiloamele sunt leziuni cutanate benigne, caracterizate prin creșterea excesivă a celulelor pielii. Sunt formațiuni de mici dimensiuni, de obicei, de culoarea pielii sau ușor mai întunecată, care se dezvoltă pe suprafața pielii sau a mucoaselor.
Papiloamele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de veruci cutanate sau acrocordoane. Aceste creșteri de piele inofensive sunt cauzate de infecția cu anumite tipuri de virusuri din familia papilomavirusului uman (HPV). Există peste 100 de tipuri de HPV, dar numai unele dintre ele sunt responsabile de apariția papiloamelor. Cele mai comune tipuri de HPV asociate cu papiloamele sunt HPV-6 și HPV-11. Deși papiloamele pot apărea pe orice parte a corpului, sunt mai frecvente în zonele unde există frecare sau iritații, cum ar fi gâtul, brațele, zona inghinală, pleoapele și sub sâni. Pot varia ca dimensiune, de la câțiva milimetri până la câțiva centimetri în diametru. Papiloamele sunt, de obicei, moi la atingere și pot fi suspendate de piele printr-un mic pedicul.
Motivul exact pentru care unele persoane dezvoltă papiloame, iar altele nu, încă n-a fost pe deplin înțeles. Cu toate acestea, există câțiva factori care pot crește riscul de apariție a papiloamelor: infecția cu anumite tipuri de HPV, vârsta (sunt mai frecvente la persoanele în vârstă, deoarece sistemul lor imunitar poate deveni mai puțin eficient în combaterea infecțiilor cu HPV), expunerea excesivă și neprotejată la soare, factorii genetici sau schimbările hormonale (inclusiv cele din sarcină).
Chiar daca sunt – așa cum s-a afirmat – inofensive, papiloamele sunt și inestetice și deranjante. Iar faptul că ele vin în contact cu articolele de îmbrăcăminte sau cu bijuteriile (lănțișoare sau coliere, în cazul papiloamelor cu localizare pe zona gâtului) și sunt supuse permanent frecării, nu face decât să înrăutățească lucrurile.
Până la recenta apariție a unui produs inovator, ClinSkin® Papilom, soluția pentru îndepărtarea lor era excizia chirurgicală, electrocauterizarea sau crioterapia. Acum însă, cu ajutorul acestui eficient dispozitiv de autoîngrijire, îndepărtarea papiloamelor este ușoară și nedureroasă. Când este aplicat, dispozitivul ClinSkin® Papilom oprește fluxul de sânge către papilom prin ligatură, ceea ce face ca papilomul să se usuce treptat, în șase zile, cu risc neglijabil de cicatrice. Folosirea dispozitivului este condiționată de dimensiunile papilomului, care trebuie să aibă maxim 3 mm în diametru la bază și maxim 5 mm în înălțime.
În cazul în care nu sunteți sigur că excrescența de pe piele este un papilom sau acesta nu se încadrează în diametrul aplicatorului, adresați-vă medicului dermatolog înainte de a începe autotratamentul.
ClinSkin® Papilom – Pentru o piele sănătoasă, fără papiloame!