Pentru agricultori, viata nu a fost niciodata usoara, deoarece acest tip de munca depinde foarte mult de anotimpuri si de felul in care este influentata clima de factori externi. Insa, cu Tractorsud.ro, lucrurile devin mai simple. Acest magazin, care ofera piese Class precum si multe alte produse din lumea utilajelor agricole, este un sprijin de nadejde al fermierului roman.
Revenind putin la agricultura… Desi ne-am gandi ca agricultura moderna se realizeaza mai usor decat cea de acum 100 de ani, adevarul este undeva la mijloc. O statistica facuta in toata Europa pe un numar total de 5000 de agricultori, a dezvaluit ca in ziua de astazi multi depind de clima locala. Cu toate ca exista fertilizatori si masinarii, planta nu va creste daca iarna nu va fi corespunzatoare, iar daca vara este prelungita si cu o luna in plus, poate insemna un dezastru.
Insa, in aceeasi statistica, fermierii au recunoscut ca depind foarte mult si de ajutorul masinilor agricole. Clima fiind din ce in ce mai schimbatoare, fermierilor le ramane putin timp sa termine recolta la timp. Aici intra in joc combina si tractorul, masinarii indispensabile.
Cand au fost intrebati de brandurile de utilaje pe care le folosesc, raspunsurile au fost multe si variate, insa brand-ul Claas, a fost mentionat de foarte multe ori. Acest brand, care, cum spuneam, poate fi gasit la Tractorsud.ro, se concentreaza spre a aduce cele mai bune inovatii in lumea agricola, avand si o gama vasta de piese Claas, dar si piese combina Claas.
Inca de la sfarsitul anilor ’50, August Claas a dezvoltat si a comercializat un suport pentru unelte similar cu un tractor, dar abia in 1978 a inceput dezvoltarea tractorului de mare putere cu transmisie continua Xerion. Abia dupa preluarea diviziei Renault Tractors, in 2003, visul tractorului cu propria productie s-a implinit in sfarsit. De atunci, Claas a reusit sa devina un producator major de tractoare in doar cativa ani.
Acest vehicul nu este altceva decat o masina de recoltat autopropulsata transformata intr-un purtator de scule in afara perioadei de recoltare. Huckepack este o masina care poate fi utilizata pe tot parcursul anului, un fel masinarie multi functionala pentru toate aplicatiile posibile si imaginabile. Din pacate, productia sa a fost oprita in 1960.
La sfarsitul anilor 1960, Claas a scos ideea tractorului din sertare, lansand proiectul HSG. Pentru prima data utilizat ca vehicul de testare pentru a testa o noua transmisie combinata hidrostatica, de unde prescurtarea HSG (Hydrostatisches Getriebe), solutia s-a transformat rapid intr-un proiect cu drepturi depline, destinat sa deschida calea pentru companie din segmentul tractorului de mare putere. Timp de patru ani, din 1968 pana in 1972, inginerii Claas au lucrat la tractorul care urma sa fie fabricat de Claas si comercializat in cooperare cu Daimler-Benz. Din pacate, parteneriatul nu a vazut lumina zilei si proiectul tractorului a trebuit sa fie abandonat in urma unui program de restrictii bugetare.
In retrospectiva, putem considera proiectul HSG drept inceputul dezvoltarii tractorului la Claas. In 1978, compania a reinviat ideea si a lansat proiectul 207 care, mult timp mai tarziu, va deveni tractorul Xerion de mare putere si renume international. Utilizarea transmisiei continue de la primul model Xerion din 1978 poate fi considerata o abordare vizionara. In ziua de astazi, brandul se bucura de o gama vasta de utilaje si piese combina Claas.
Si nu uitati sa le achizitionati de la Tractorsud.ro!
Articol de Marius M.