Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj organizează conferința online „Noi Antreprenori. Noi provocări și oportunități”, marcând astfel finalul proiectului Noi Antreprenori, un amplu demers dedicat startup-urilor din regiune.
Conferința este organizată sub egida civitalks, prima ediție dintr-o serie largă de evenimente, o platformă de discuții unde experți din domeniile de activitate ale fundației abordează subiecte relevante, contribuind la dezvoltarea comunității de changemakers. Ediția civitalks #1 din aprilie 2021 aparține sferei Antreprenoriatului și Inovării Sociale.
„Prin această primă ediție civitalks #1 din 2021 propunem publicului interesat subiecte calde din sfera antreprenoriatului, abordate de nume importante din domeniu. Vrem ca astfel să transferăm către alte sectoare, să punem în folosul comunității ceea ce am învățat în ultimii trei ani dar și expertiza și resursele de networking bogate de care dispune Civitas. E felul nostru de a anunța că deși încheiem un proiect important, implicarea continuă”, spune Carmen Ciobanu, directorul Departamentului de Antreprenoriat și Economie Socială al Fundației Civitas, managerul proiectului NoiAntreprenori.
Evenimentul are loc online, în data de 27 aprilie între orele 09-15 și 14:30, pe platforma Zoom și live pe pagina de facebook a fundației (www.facebook.com/fundatiacivitas) și este organizat în patru secțiuni.
- talk #1: Politici publice și educație antreprenorială. Afli despre importanța educației antreprenoriale și îți prezentăm cel mai recent proiect al nostru dedicat startup-urilor din regiune. Care au fost activitățile cele mai utile și provocările intrării într-un proiect finanțat din fonduri europene.
- talk #2: Ecosistemul antreprenorial în regiunea Nord-Vest. Cunoști stakeholderii ecosistemului antreprenorial din regiune, câteva din comunitățile existente, oportunitățile de networking și avantajele de a fi conectat la acest ecosistem.
- talk #3: Antreprenoriat social și economie socială. Discutăm despre oportunitățile care există în sectorul antreprenoriatului social, dar și care sunt particularitățile și provocările acestuia, prezentând și exemple de bună practică. De la antreprenoriat la antreprenoriat social.
- talk #4: Startups pitch. Mentorat. Oportunități. Finanțări. Vei cunoaște câteva dintre startup-urile înființate cu sprijinul nostru prin proiect. Vom discuta despre importanța mentoratului, modele de business, rolul investitorilor, internaționalizare și mindset.
Speakerii acestei ediții civitalks sunt, în ordinea intervențiilor:
1. Bianca RADU, Lector universitar doctor, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.
2. Florin DUMA, Conferențiar doctor, Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Studii Europene.
3. Liviu MICLĂUȘ – Director Executiv, Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Nord-Vest.
4. Silvia NISTOR, Consultant @fonduri-structurale.ro si junior crowdfunding expert @consolid8.
5. Vlad ICLEANU, Președinte Cluj Startups.
6. Dorin Constantin DOMUȚA, Șef departament Dezvoltare Regională, Proiecte şi Relaţii Internaţionale, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.
7. Peter-Janos MAKKAI, Secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale (TBD).
8. Angela ACHIȚEI, Președinte, Asociația Alături de Voi România.
9. Sonia OPREAN, Co-fondator și Managing Partner, Synerb Venture Catalyzer.
10. Florin M. POP, Founder Primainvest Capital Management.
11. Smaranda IGNAT, Co-Founder PropTech Romania.
Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și partenerii săi, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG (fonduri-structurale.ro) și Asociația Centru pentru Politici Publice au pus 1,2 milioane de euro finanțare la dispoziția antreprenorilor din regiunea Nord-Vest, prin proiectul Noi Antreprenori.
Proiectul, pe numele său întreg „Un PLUS pentru START-UPurile Regiunii Nord-Vest”, s-a derulat pe o perioadă de mai bine de 3 ani (ianuarie 2018 – aprilie 2021), timp în care 309 persoane au participat la cursuri de formare antreprenorială și, printr-un concurs de planuri de afaceri, 38 dintre aceștia au primit finanțări de aproximativ 40.000 euro, consiliere, mentorat, sprijin pentru a-și pune în aplicare visul.
Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, POCU/82/3.7/104273. Bugetul total al proiectului este de 8.900.412,34 lei, din care 7.534.576,40 lei sunt contribuție UE, 1.329.631,13 lei sunt contribuție din bugetul național și 36.204,81 lei este valoarea co-finanțării proiectului.
Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să completați Formularul de înscriere.