În comunitatea online Dacic Cool (www.daciccool.ro), sărbătoarea numelor îndrăgite de români continuă! Până pe 2 octombrie, când în calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Ciprian, sunt sărbătoriţi toţi cei cu numele Ciprian sau care poartă nume derivate. Magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro) le face cadou tuturor dublarea comenzii: pentru fiecare produs comandat, persoanele cu numele Ciprian primesc încă un produs gratuit.
Prenumele des întâlnit Ciprian este un derivat cu sufixul -an de la numele insulei Cipru şi s-ar traduce prin cel care este din Cipru, insula unde se spune că s-ar fi născut, din spuma mării, Afrodita, zeiţa frumuseţii şi a iubirii. Tocmai de aceea, insula Cipru este supranumită şi Insula Afroditei. În latină, numele Cyprianus, cu femininul Cypriana, este atestat din primele secole ale erei noastre, numai la creştini. Calendarul ortodox consemnează doi sfinţi cu acest nume: Sfântul Ciprian al Cartaginei, fost episcop al Cartaginei, decapitat în anul 258 şi prăznuit pe 16 septembrie şi Sfântul Ciprian, cunoscut ca apărătorul de farmece şi vrăji, sărbătorit de Biserica Ortodoxă pe 2 octombrie. Despre Sfântul Ciprian se ştie că a trăit în timpul Împăratului Diocleţian (284-304) şi că a fost la început vrăjitor, filosof şi slujitor al zeului Apollo. După ce a conştientizat marea putere a lui Dumnezeu, Sfântul Ciprian s-a botezat creştin şi a murit ca martir, pe 2 octombrie 304. Mâna sa dreaptă se păstrează în biserica Sfântul Ciprian – Zlătari din Bucureşti, biserică situată pe Calea Victoriei, între străzile Stavropoleos şi Lipscani.
În cultura română, personalitatea cea mai importantă cu acest nume este compozitorul Ciprian Porumbescu, născut la 14 octombrie 1853 în Bucovina, la Şipotele Sucevei. A studiat muzica la Suceava şi Cernăuţi, unde a condus corul Societăţii Culturale Arboroasa, apoi a urmat cursurile Conservatorului de la Viena, unde a dirijat corul Societăţii Studenţeşti România Jună. În 1871, la aniversarea a 400 de ani de la zidirea Mânăstirii Putna, Ciprian Porumbescu s-a numărat printre participanţii la festivităţi, alături de Mihai Eminescu, Ioan Slavici, A.D. Xenopol şi alţii, uimind asistenţa cu talentul său de violonist. În scurta sa viaţă, curmată de tuberculoză la numai 29 de ani, Ciprian Porumbescu a lăsat moştenire posterităţii peste 250 de compoziţii, dintre care cele mai cunoscute sunt Cântecul Tricolorului, Imnul Unirii – Pe-al nostru steag, Balada pentru vioară şi opereta Crai Nou, pe un text de Vasile Alecsandri.
Despre persoanele cu numele Ciprian se spune că sunt firi introvertite, înzestrate cu un spirit fin de observaţie. Răbdători şi perfecţionişti, dau dovadă de un stoicism rar întâlnit. Se mai spune despre ei că iubesc natura, liniştea şi că le-ar plăcea uneori să fie Robinson Crusoe şi să se refugieze, din când în când, pe o insulă pustie, unde să poată medita în linişte. În acelaşi timp, au un spirit avangardist şi detestă rutina. Se pare că au înclinaţii către studii de lungă durată, sunt creativi şi se simt atraşi de tot ce e nou. În plan profesional, se pot orienta către informatică şi noile tehnologii, dar şi spre artă sau modă. Sunt foarte selectivi când vine vorba de prieteni, iar aleasa inimii lor trebuie să fie o gospodină desăvârşită.
Despre modul de desfăşurare a promoţiei puteţi afla mai multe vizitând magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate în perioada 24 septembrie – 2 octombrie de către persoanele cu nume derivat de la Ciprian, pentru o singură comandă, în limita sumei de 200 de lei. Pentru informaţii suplimentare, puteţi apela numerele de telefon: 021.225.05.07, 0723.15.60.99 (de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00) sau puteţi trimite un e-mail la comenzi@daciccool.ro.