Cioccogelateria Venchi lansează o provocare pentru utilizatorii de Facebook: “Câștigă greutatea ta în ciocolată!” Concursul se desfășoară în perioada 17 aprilie – 15 iunie 2013, prin intermediul aplicației de Facebook disponibilă la această adresă: https://www.facebook.com/pages/Cioccogelateria-Venchi/471958572860578?sk=app_459721580762593&app_data.
Esența Venchi o reprezintă calitatea, prospețimea, cultura și experiența de secole în fabricarea produselor de cofetărie. Încă din 1878, "sufletul ciocolatei" și-a făcut simțită prezența în produse unice, în care gustul, materia primă de cea mai bună calitate, inovația și nealterarea prin procese chimice ori conservanți stau în egală măsură la baza succesului Venchi.
Povestea Venchi începe când fondatorul ei, Silvano Venchi, avea 16 ani. Acesta își începe imperiul experimentând în propria bucătărie, în amintirea bunicii sale, maestră în dulciuri tradiționale. Foarte curând, produsele Venchi încep să fie recunoscute ca cele mai inovative și rafinate din Piemont.
Astăzi, Venchi înseamnă autentic și pasiune. Înseamnă măiestrie culinară și transformarea bobului de cacao într-o experiență extraordinară. Înseamnă pionierat și calitate. Înseamnă mândria de a fi ciocolatier de 130 de ani.
În 2008 a fost adusă și în România tradiția de a transforma CIOCOLATA într-o experiență extraordinară, când a fost înființată pe Calea Victoriei 214, prima Cioccogelaterie Venchi din Europa de Est. Iar în 2012 a fost deschisă cea de-a doua Cioccogelaterie Venchi din România, în Piața Dorobanți.
Venchi, cu o cifră de afaceri de peste 38 de milioane în 2011 și cu o creștere anuală de peste 25%, este singurul atelier de fabricare a dulciurilor care a reușit să-și păstreze tradiția neschimbată de la fondare și până în present. Venchi numără azi peste 350 de produse de cofetărie și patiserie.
În întreaga lume, multe din produsele-icon Venchi se produc pe loc, în fiecare din cele peste 7.500 de Cioccogelaterii Venchi răspândite în 55 de țări. În plus, Venchi are cea mai mare gamă de produse realizate exclusiv manual, expuse și vândute la vrac. Grija pentru ingrediente naturale este un alt element definitoriu pentru produsele Venchi.
Din multiplele premii și distincții câștigate de Venchi amintim două: premiul Vassoio d’Oro câștigat în cadrul Festivalului Eurochocolate Perugia 2004, conferit pentru produsul Venchi Chocaviar – microsfere din masă pură de cacao sud-americană lucrate manual, și distincția de ciocolatier al Premiilor Nobel începând cu anul 2007.