Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) continuă campania de re-atragere a publicului român către cinema, după ce a finalizat cu succes două mari proiecte: Caravana Filmelor TIFF (desfăşurată în 13 oraşe din ţară, atragând 20.000 de spectatori, circuitul fiind închis cu cea mai plăcută surpriză: oraşul Siret din judeţul Suceava, unde 1.300 de spectatori au apreciat iniţiativa noastră) şi Noaptea Albă a Filmului Românesc (desfăşurată simultan în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, adunând 7500 de participanţi la eveniment).
După succesul înregistrat la ediţia 2011 a Cinematecii TIFF, dar şi ca urmare a interesului acordat de public Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), APFR continuă în perioada 26 ianuarie – 29 martie 2012, la Cluj Napoca şi Sibiu, Cinemateca TIFF.
În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a TIFF, dar şi filme recente, lansate în a doua jumătate a lui 2011. Documentare incendiare, drame tulburătoare, comedii fascinante fac parte din selecţia Cinematecii, iar organizatorii speră ca prin această iniţiativă, să aducă cinematografia în atenţia unui public din ce în ce mai numeros.
Pe de altă parte, cinefilii sibieni vor avea parte de surprize cinematografice speciale, pregătite de echipa TIFF. Astfel, începând cu 26 ianuarie, săptămânal, în ziua de joi, de la ora 20.00, la Librăria Humanitas şi la Teatrul Gong din Sibiu vor fi proiectate filme apreciate în anii trecuţi la festival.
Deschiderea Cinematecii TIFF va avea loc simultan în ambele oraşe, joi, 26 ianuarie, prin proiecţia filmelor Tilva Ros/ Muntele roşu, în regia lui Nikola Ležaić la Cluj Napoca, şi, respectiv, Pescuit sportiv, în regia lui Adrian Sitaru la Sibiu.
Cinemateca TIFF Cluj continuă cu filme importante, cum ar fi documentarul Noi doi, de Claudiu Mitcu, Viaţa peştilor de Matías Bize sau animaţia românească multipremiată Crulic – drumul spre dincolo, în regia Ancăi Damian. De asemenea, Cinemateca TIFF pregăteşte clujenilor şi două filme surpriză, unul dintre ele fiind proiectat chiar în închiderea evenimentului, pe 26 martie.
Pe de altă parte, Cinemateca TIFF Sibiu continuă cu filme româneşti cunoscute, cum ar fi Legături Bolnăvicioase de Tudor Giurgiu sau Caravana Cinematografică de Titus Muntean, precum şi lungmetraje precum Marea noastră disperare de Seyfi Teoman sau Cumplit de fericită de Anne Sewitsky.
Pentru mai multe informatii despre programul Cinematecii, vă rugăm accesaţi site-ul www.romfilmpromotion.ro/cinematecatiff sau pagina de Facebook: //www.facebook.com/CinematecaTIFF.
Cinemateca TIFF este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Transilvania Film.
Parteneri Cluj: Cinema Victoria, Parada Film, Independenta Film, Dynamic Design, Omnipass, BEST Cluj Napoca.
Parteneri Sibiu: Librăriile Humanitas, Teatrul Gong, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Eyenetworks, Bigprints, LSFLA Sibiu.
Parteneri media: KISS FM, Zile şi Nopţi, InfoLocal, www.clujlife.com, www.ftr.ro, www.artactmagazine.ro www.turnulsfatului.ro, www.cemerita.ro, www.rareshu.wordpress.com, www.brylu.ro, www.gigelitatea.blogspot.com.