Cum să faci o undă dulce din beţe de cocktail şi bucăţi de jeleu.
„ Spectacolul este o detaşare de lectura ştiinţifică tradiţională. Ştiinţa este des asociată cu cuvinte complicate şi numere dar ea poate fi cu adevărat frumoasă. Sperăm ca Visualise să deschidă apetitul pentru ştiinţă unei audienţe cu totul noi.” – spune Wendy Sadler, fondatoarea companiei de teatru science made simple.
British Council împreună cu Orange vă invită la Visualise – the beauty of science, o demonstraţie live pe subiecte de ştiinţă pe 23 septembrie, ora 19:00, la Teatrul Naţional de Operetă. Mai puţine explicaţii, mai multe experimente
Visualise – the beauty of science este un spectacol care îşi implică publicul, un experiment al companiei science made simple, care a exclus în întregime limbajul din reprezentaţiile sale de demonstraţii ştiinţifice şi a găsit o nouă modalitate de a comunica prin intermediul teatrului fizic şi al mişcării. Este un spectacol al simţurilor. Demonstraţiile live, proiecţiile de imagini, muzica sunt combinate să creeze minuni fără cuvinte. Nu este nici o păcăleală. Este live. Obiectele obişnuite sunt folosite în moduri neobişnuite pentru a explora o lume a ştiinţei – vârtejuri, inele uriaşe de fum şi flăcări care dansează. Lipsa cuvintelor face ca spectacolul să fie potrivit pentru toate vârstele. Este un joc între experimente interactive şi distracţie fascinantă. Publicul este invitat să facă propriile observaţii şi descoperiri, îi este stârnită curiozitatea şi este motivat să descopere singur cum funcţionează lumea.
Visualise – the beauty of science a avut premiera în august 2007 în cadrul faimosului Edinbourgh Fringe Festival. Compania galeză câştigătoare a multor premii, science made simple a fost nominalizată pentru un prestigios premiu de teatru la acest festival. Spectacolul „visualise – the beauty of science” a intrat în cursa pentru distincţia Total Theatre Award la categoria teatru experimental, după ce a învins, în timpul preselecţiei pentru participarea la festival, peste 400 de producţii teatrale.
„Credem ca Visualise va oferi o nouă perspectivă tinerilor asupra ştiinţei şi le va deschide noi oportunităţi de afirmare. După succesul înregistrat cu proiectul FameLab suntem mândri să continuăm parteneriatul cu Bristish Council pentru acest eveniment. Proiectul Beautiful Science din care fac parte Visualise şi Fame Lab promovează simplitatea, comunicarea fără bariere, valori care se regăsesc şi în spiritul Orange.” – Orange România.
Întâlniri cu presa
Pe data de 22 septembrie, de la ora 11:00, la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, vă invităm la conferinţa de presă organizată pentru a prezenta jurnaliştilor interesaţi de proiect echipa companiei science made simple. Pentru o jumătate de oră, jurnaliştii vor avea ocazia să urmărească o parte din repetiţii, după care să vorbească despre această nouă modalitate de a prezenta ştiinţa chiar cu cei care vor interpreta. La conferinţa de presă va participa Liliana Biglou, Director British Council România.
Pe data de 24 septembrie, de la 12:00 la 13:00, la sediul British Council din Calea Dorobanţilor 14, va avea loc un eveniment – experiment în care un grup de elevi pasionaţi de fizică vor recrea fenomenele naturale, alături de echipa de la science made simple. Pentru a o putea cunoaşte în persoană pe directoarea companiei, Wendy Sadler, punem la dispoziţia jurnaliştilor doua intervale de timp în care pot programa un interviu: 10:00-11:00 şi 12:00-13:00.
Toate interviurile se pot programa la Irina Georgescu, PR and Brand Officer, 0720022147 sau la irina.georgescu@britishcouncil.ro.
Visualise – the beauty of science este o componentă a proiectului Beautiful Science, o iniţiativă a British Council – reunind ştiinţa, tehnologia şi arta – urmărind să inspire tinerii care doresc să urmeze o carieră în domeniul ştiinţei şi să încurajeze tinerii oameni de ştiinţă să comunice cu un public mai numeros, într-un mod deschis, uşor de înţeles, inspirat şi interactiv. Proiectul este implementat de British Council în nouă ţări din regiunea de sud-est a Europei: Austria, Azerbaijan, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Israel, România, Serbia, Turcia, precum şi în Marea Britanie.
Dezbateri – o serie de dialoguri interculturale care explorează natura ştiinţei actuale şi importanţa acesteia pentru viaţa noastră. Acestea vor fi realizate de omul de ştiinţă şi de media britanic Jim Al-Khalili, asistat pe plan local de comunicatori de ştiinţă din ţările respective. Pentru mai multe informaţii despre programul dezbaterilor din România accesaţi www.britishcouncil.ro/debate
FameLab – o competiţie internaţională pentru comunicatori de ştiinţă care încurajează tinerii oameni de ştiinţă să inspire şi să incite imaginaţia publicului cu o viziune a ştiinţei în secolul 21. Pentru mai multe informaţii despre competiţia FameLab 2008, vă rugăm accesaţi www.britishcouncil.ro/famelab.
British Council mulţumeşte partenerilor săi media: TVR2 şi Şapte Seri.
{mosloadposition user10}