Ceaiul verde este o băutură aromată obținută prin infuzarea frunzelor și mugurilor proaspeți ai plantei de Camellia sinensis în apă fierbinte. Această plantă este originară din China, dar este cultivată în multe alte părți ale lumii. Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, datorită conținutului său bogat în compuși numiți polifenoli. Ceaiul verde este, de asemenea, o sursă de cafeină, ceea ce îl face o alternativă sănătoasă la cafea pentru a obține un impuls de energie.
Cât de bine vă cunoașteți băutura răcoritoare preferată?
Beneficiile ceaiului verde au fost bine documentate – pe lângă faptul că luptă împotriva radicalilor liberi, adăugarea ceaiului verde în dieta ta poate ajuta la detoxifierea organismului și la rezolvarea unor probleme precum stresul și oboseala. Având în vedere popularitatea sa (binemeritată), totuși, există încă unele lucruri care te-ar putea surprinde în legătură cu ceaiul verde. Mai jos, abordăm câteva dintre ele în detaliu. Cât de bine îți cunoști băutura sănătoasă preferată?
Iar dacă vrei să te bucuri de un ceai verde delicios, trebuie să știi că poți alege ceai verde de la Vedda.
Ceaiul verde nu este amar în mod natural
Dacă ceașca ta zilnică de ceai verde are un gust amar, este probabil că nu a fost preparată corect. Poate că apa era prea fierbinte – ceaiul verde are un gust mai bun atunci când este preparat cu apă mai rece. În China și Japonia, ceaiul verde este preparat în mod tradițional cu apă clocotită, dar ceaiul este infuzat doar timp de 15-60 de secunde. Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să folosiți o temperatură mai scăzută pentru un ceai mai dulce, fără amărăciune.
Ceaiul verde nu necesită niciun echipament special pentru a fi preparat
Poți prepara ceai verde cu doar un ceainic – nu ai nevoie de boluri sau oale sofisticate pentru a prepara ceai verde. Pentru a face lucrurile și mai ușoare, folosiți filtre de ceai de la Vedda, care sunt concepute pentru a fi folosite la fel ca pliculețele de ceai obișnuite.
Ceaiul verde vă poate îmbunătăți starea de spirit
Ceaiul verde conține L-teanină, un aminoacid care acționează ca un relaxant, ceea ce explică de ce v-ați putea simți atât de relaxat după ce vă beți ceașca zilnică. Și în timp ce ceaiul verde conține cofeină, L-teanina ajută la încetinirea absorbției acesteia în organism, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la eventuale variații ale nivelului de energie care vin de la majoritatea celorlalte băuturi cu cofeină.
Ceaiul verde nu este întotdeauna de culoare verde
Deși este adevărat că unele ceaiuri verzi, cum ar fi cel japonez sencha, pot părea de un verde strălucitor după ce sunt preparate, majoritatea ceaiurilor verzi sunt menite să arate galben pal atunci când sunt preparate corect. Așadar, nu vă faceți griji dacă ceaiul verde nu este exact verde – nu este menit să fie verde!
Pliculețele sau frunzele de ceai verde nu trebuie lăsate în cană sau în ceainic
Acest lucru se întoarce la punctul nostru de mai devreme despre amărăciune – lăsarea pliculețelor de ceai verde sau a frunzelor în apă mai mult de 4-5 minute va crește cantitatea de clorofilă naturală din ceai în apă, ceea ce îl va face extrem de amar. Pentru cele mai bune rezultate, lăsați pliculețul să se infuzeze în apă nu mai mult de 3 minute.
Acum că știi aceste lucruri interesante despre ceaiul verde, bucură-te din plin de băutura ta preferată!