Roche România participă, al doilea an consecutiv, la Roche Children’s Walk
Roche România se alătură astăzi, 15 iunie 2012, colegilor din alte peste 100 de filiale ale companiei din întreaga lume, pentru cea de-a noua ediţie a Roche Children’s Walk, o iniţiativă globală a Roche ce îşi propune să strângă fonduri destinate asistenţei pe termen lung a copiilor din Malawi şi din alte zone ale lumii.
Proiectele de responsabilitate socială devin astfel tradiţii la Roche România. Anul trecut, Roche România a început o nouă tradiţie, participând pentru prima dată la Roche Children’s Walk.
«Este al doilea an în care angajaţii Roche România îşi exprimă solidaritatea faţă de copiii care au nevoie de ajutorul nostru, participând la a noua ediţie a Roche Children’s Walk. Mă bucur că si anul acesta, angajaţii Roche România au răspuns acestui apel umanitar şi doresc să le mulţumesc că s-au alăturat colegilor lor din întreaga lume, în acest proiect global», a declarat Dan Zamonea, Director General al Roche România.
Din sumele donate de angajaţii Roche România la ediţia din anul 2011 a Roche Children’s Walk au fost achiziţionate peste 500 de cărţi pentru copii, ce au fost oferite fundaţiilor ce au în îngrijire copii bolnavi de cancer.
Ca şi în anul precedent, donaţiile angajaţilor Roche România vor fi destinate, în proporţie de 50% proiectelor pe care Roche, în colaborare cu UNICEF şi European Coalition of Positive People le desfăşoară în Malawi. Cealaltă jumătate a sumelor strânse în România cu ocazia acestui eveniment va fi direcţionată către iniţiative de caritate din ţara noastră.
Iniţiat în anul 2003, Roche Children’s Walk este un proiect la care au participat de-a lungul timpului peste 95.000 de angajaţi Roche din întreaga lume. Până în prezent, prin intermediul Roche Children’s Walk s-au strâns aproximativ 8,3 milioane de franci cu ajutorul cărora au fost asistaţi peste copii din Malawi şi din întreaga lume. De asemenea, au fost oferite în Malawi peste 4.800.000 de mese calde, 30.000 de uniforme şcolare si au fost construite şi mobilate 18 săli de clasă în care au fost distribuite peste 6000 de cărţi. În cadrul aceluiaşi program au fost instruiţi în jur de 200 de profesori şi peste 3500 de tineri au învăţat meserii practice precum tâmplăria, tinichigeria sau croitoria.