Deschis de curând în zona de nord a Bucureștiului, Chicca Ristorante in Bucarest țintește să devină primul restaurant cu o stea Michelin din România și o destinație esențială pentru îndrăgostiții de bucătăria Italiei. Ambițiosul plan al proprietarilor este ca restaurantul să-și câștige un loc binemeritat pe harta mondială a gurmanzilor la încheierea primului an de activitate.
Venit în România cu doi ani în urmă pentru a dezvolta un business în industria energetică, Michele Coretta, asociatul italian al afacerii culinare, a ales să investească în pasiunea lui pentru gastronomia natală și restaurantele de fine-dining.
”Nu am vrut să deschid un restaurant italian obișnuit, ci unul care nu se găsește prea ușor în România și așa s-a născut Chicca Ristorante in Bucarest. Vreau să prezint pasionaților de mâncare italienească aceeași calitate pe care o regăsești în restaurantele de top din peninsulă. De aceea am ales unul dintre cei mai buni chefi din sudul Italiei”, spune Michele Coretta.
Țelul ambițios de a câștiga prima stea acordată de Ghidul Roșu în primul an de activitate nu va fi ușor de atins, dar Chef Gioì della Bruna și echipa sa vrea să dovedească că sunt foarte buni în domeniul lor de expertiză.
Chef Gioì della Bruna este un maestru bucătar premiat ce a lucrat în restaurante cu stele Michelin și care intenționează să demonstreze că ale sale preparate italienești gourmet vor cuceri definitiv publicul avizat din România.
”Mentorul meu este Gualtiero Marchesi, maestru al simplității și inovației, cel considerat a fi fondatorul bucătăriei italiene moderne. Calitatea ingredientelor, pasiunea pentru gătit ce vine din toată ființa mea și autenticitatea gustului adevărat italian sunt trăsăturile semnătură ale preparatelor create de mine. ”, mărturisește Chef Gioì della Bruna.
De altfel, criteriile de evaluare pentru ”o stea” în Ghidul Michelin, ce presupune că restaurantul are o bucătărie foarte bună pentru categoria ei, sunt prospețimea și calitatea ingredientelor; armonia și echilibrul aromelor în preparatul final; creativitatea Chef-ului și amprenta sa personală asupra mâncării, dar mai ales consecvența în timp.
Meniul variat, fără a fi vast, face trecere prin toate zonele culinare ale Peninsulei, punctând la capitolul pește, fructe de mare și paste. Chef Gioì a selectat cele mai gustoase preparate italienești, accentul fiind pus pe sezonalitate. Ingredientele sunt de calitate premium, aduse din Italia, din zone de origine controlată. Pastele, pâinea, grisinele și dulciurile sunt făcute în casă. Iar legumele de sezon sunt cultivate în jurul Bucureștiului, de un antreprenor italian.
Pasiunea pentru mâncare este secondată de pasiunea pentru vinuri. În fiecare lună sunt adăugate nume noi pe lista de vinuri pentru că dorința proprietarilor este de a avea peste 2000 de mărci de top din întreaga lume și cea mai bună selecție de vinuri pe care un restaurant o poate avea.
Totul este italian la Chicca Ristorante in Bucarest: mâncarea, cei doi chefi, unul dintre asociați, managerul de restaurant care îți poate povesti în amănunt despre selecția admirabilă de vinuri fine. Decorul minimalist cu influențe marine care te duce cu gândul la o vacanță italiană la malul Mării Mediteraneene. Până și farfuriile din sticlă șlefuită manual.