Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Chef Scărlătescu organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Scoicilor

Catalin Scarlatescu, Festivalul Scoicilor 4

Festivalul Scoicilor își redeschide porțile anul acesta, la Constanța, în Piața Ovidiu, cu cea de-a IV-a ediție a evenimentului, organizat de Cătălin Scărlătescu. Între 16 și 19 mai, gurmanzii sunt așteptați la un adevărat festin culinar, cu cele mai delicioase rețete cu și despre scoici.

Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii Chefi la cuțite, continuă tradiția celui mai drag eveniment al său și promite că toți cei care îi vor trece pragul săptămâna viitoare vor avea parte de nenumărate surprize:

“Festivalul Scoicilor este festivalul meu de suflet, pentru că eu la mare am crescut. E deja al patrulea an în care îl organizăm la Constanța și al șaselea an de când există, pentru că doi ani l-am organizat în Balotești. Anul trecut am avut o surpriză fantastică, am întâlnit nenumărați oameni care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării ca să mănânce la festival. Mie nu îmi vine să cred câteodată că în patru ani de zile în care organizez evenimentul în Piața Ovidiu a luat o asemenea amploare. În tot acest timp am descoperit că mâncarea bună este cea care aduce oamenii împreună, indiferent de vârstă, preocupări, indiferent de zonă”, spune Cătălin Scărlătescu.

Catalin Scarlatescu, Festivalul Scoicilor 4

Tocănițe de midii, scoici sotate cu vin alb sau sos de roșii picant, cu pătrunjel şi usturoi, supe, midii pane, marinate sau tempura și alte delicatese de specialitate, toate se vor regăsi în meniul festivalului din acest an. În edițiile trecute, Festivalul Scoicilor a reunit mii de oameni, uniți de aceeași pasiune comună, mâncarea cu gust și gastronomia.

”Declar fără nicio urmă de îndoială că sunt primul care a umplut fiecare colțișor din Piața Ovidiu pe zona gastronomică. Sigur, muzicienilor le e mai ușor, dar în zona culinară lucrurile stau puțin diferit. Este incredibil când observ, an de an, câți oameni revin și vin să ne viziteze. Cel mai frumos este că vin din suflet, nu îi obligă nimeni, iar asta mă impinge ca mereu să revin cu și mai multe surprize pentru ei. Suntem ca într-o mare familie”, a mărturisit chef Scărlătescu, ce poate fi urmărit în fiecare marți pe Antena 1, de la 20:00, în sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Scoicilor va fi organizată în Constanța, în Piața Ovidiu, de joi până duminică, între 16 și 19 mai.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.