„Mi s-a fãcut pielea de gãinã”
Atunci când trebuie sã prezinţi un preparat în faţa unui bucãtar chef, porneşti la drum cu sentimentul cã nu îl mai poţi impresiona cu nimic. Probabil la asta s-au gândit şi cei 12 bucãtari profesionişti rãmaşi în cursa pentru marele premiu Top Chef, în cel de-al patrulea episod al show-ului, difuzat luni, de la 20:30, la Antena 1, atunci când s-au vãzut nevoiţi sã reinterpreteze unul dintre cele mai cunoscute preparate tradiţional româneşti – sarmalele.
Iatã însã cã tocmai acest prepoarat i-a emoţionat peste mãsurã pe juraţi : „Cred cã îţi aduci aminte de sarmalele tale din nordul Africii!” i-a spus Nicolai lui Chef Joseph. „Aşa sunt eu acum, sunt mândru de sarmalele noastre…dacã trecea acum un chef bucãtar cu stele Michelin pe lângã bucãtãria noastrã, pe cuvânt cã se oprea.” a continuat Nicolai.
Vizibil emoţionat chef Joseph a mãrturisit cã nu va uita niciodatã primele sarmale servite în România: „Şi acum mi se face pielea de gãinã când îmi amintesc! Se întâmpla dupã nici douã zile de la venirea mea în România, în 96, când am fost servit cu nişte sarmale extraordinare, fãcute doar din carne de vitã şi oaie. O sã le ţin minte toatã viaţa!”
{mosloadposition user9}