În cadrul celei de-a doua ediţii „Security Cafe”, care a avut loc miercuri dimineaţa la Ceainăria Cărtureşti, Check Point Software Technologies Ltd. a adus în prim plan principalele trenduri în securitatea IT în 2011.
Lucian Barnea, director de vânzări şi coordonatorul afacerilor companiei în România şi gazda acestui eveniment, a vorbit despre realizările companiei, subliniind faptul că Check Point a reuşit, în ultimii cinci ani, să îşi dubleze câştigurile, depăşind în 2010 pragul de 1 miliard de dolari. El a vorbit despre importanţa unei abordări globale a securităţii, mai ales în condiţiile în care, de la an la an, ameninţările ating noi niveluri de sofisticare, devin din ce în ce mai diferite, mai complexe şi mai greu de detectat de către companii.
2010 a demonstrat, mai mult ca oricând, importanţa securităţii IT pentru companii., Specialiştii Check Point atrag atenţia asupra câtorva dintre principalele trenduri din acest domeniu care, din punctul lor de vedere, vor continua să modeleze peisajul securităţii IT şi în 2011. Printre cele mai importante zece probleme de securitate IT care generează adevărate provocări companiilor, Check Point menţionează: virtualizarea, cloud computingul, consolidarea IT şi complexitatea securităţii, Web 2.0 şi social media, securitatea informaţiilor, administrarea IT şi complianţa, reducerea costurilor şi, nu în ultimul rând, green IT-ul.
Tot în cadrul celei de-a doua ediţii a „Security Cafe”, Lucian Barnea a vorbit despre noua viziune a companiei, „Check Point 3D Security”, care redefineşte modul în care este abordată securitatea, dar şi despre ultimul produs lansat, Check Point R75, unul dintre elementele prin care liderul în securitatea IT îşi propune să implementeze noua abordare.
Cu 3D Security, companiile pot implementa acum un plan de securitate care trece dincolo de tehnologie pentru a asigura integritatea securităţii tuturor informaţiilor.
„Pentru a atinge nivelul de protecţie necesar în secolul 21, securitatea trebuie să depăşească nivelul unei colecţii de tehnologii şi să ajungă la stadiul de proces de business care încorporează trei dimensiuni principale – reguli, oameni şi executare”, spune Gil Shwed, fondatorul şi CEO-ul Check Point.
Pentru a îmbunătăţi securitatea, companiile trebuie să se bazeze pe o combinaţie de tehnologie, reguli şi implicarea personalului. Recunoaşterea acestei nevoi de „securitate-în-profunzine”, viziunea Check Point pentru 3D Security răspunde celor mai multe dintre cerinţele de securitate şi priorităţi de business ale clienţilor. Adăugând un element educaţional şi oferind angajaţilor oportunitatea de a participa la procesul de securitate, companiile îşi reduc semnificativ riscurile.
Odată cu 3D Security, compania a anunţat lansarea Check Point R75, ultima versiune a seriei pentru securitatea reţelei şi primul produs prin care Check Point îşi propune să implementeze elementele acestei abordări multi-dimensionale a securităţii. Check Point R75 introduce patru noi software blades pentru Application Control, Identity Awareness, DLP şi Mobile Access. Noul produs le permite companiilor o mai bună vizibilitate şi control asupra informaţiilor, aplicaţii Web 2.0 şi acces mobil, oferindu-le securitate multi-dimensională printr-o soluţie unică, integrată.
Un element nou la Check Point R75 este software blade-ul pentru controlul aplicaţiilor, care aduce o abordare diferită, modernă în această zonă, oferind o combinaţie între o tehnologie puternică de securitate, user awareness şi un control al aplicaţiilor mai amplu – fiecare dintre acestea fiind necesar pentru ca angajaţii să poată utiliza instrumentele Web 2.0 fără a pune în pericol securitatea companiei.
Şi Identity Awareness este un software blade nou care permite companiilor să gestioneze regulile de securitate pentru utilizatori şi grupuri. Cu Identity Awareness, companiile se bucură de control fără precedent al aplicaţiilor şi al accesului prin crearea de reguli bazate pe identitate.
Alte software blade-uri noi sau actualizate din seria Check Point R75 permit clienţilor să implementeze cu uşurinţă 3D Security şi să adapteze în funcţiile de cerinţele individuale propriul gateway de securitate Check Point R75, cu protecţii critice:
· Software blade-ul DPL – previne pierderea datelor şi informaţiilor de business critice prin scanarea e-mailurilor şi a web-ului.
· Software blade-ul IPS – oferă capabilităţi de prevenirea intruziunii prin firewall complete, integrate şi de ultimă generaţie la viteze de multi-gigabiţi, care au ca rezultat performanţa şi securitatea totală a sistemului.
· Software blade-ul Mobile Access – oferă conectivitate sigură pentru iPhone şi iPhad în timp ce protejează datele prin tehnologie de criptare demonstrată.
Prin intermediul evenimentelor din seria „Security ”Café", Check Point îşi propune să aducă în discuţie subiecte de actualitate din domeniul securităţii IT şi să prezinte, într-un cadru deschis şi interactiv, soluţii şi tehnologii de securitate novatoare.
{mosloadposition user9}