Teatrul National Radiofonic prezinta joi, 26 noiembrie, ora 19.00, in premiera la Radio Romania Cultural "Despre senzatia de elasticitate cand pasim peste cadavre" de Matei Visniec – piesa liber inspirata din opera lui Eugène Ionesco.
Adaptarea radiofonica si regia artistica: Mihai Lungeanu.
Spectacolul este dedicat marelui dramaturg Eugène Ionesco si se incadreaza intr-o serie mai ampla de manifestari ce marcheaza implinirea, in 2009 (declarat de UNESCO AN INTERNATIONAL EUGÈNE IONESCO), a 100 de ani de la nasterea autorului de origine romana, promotor al teatrului absurd si al stilului neconventional.
Spectacolul radiofonic "Despre senzatia de elasticitate cand pasim peste cadavre" de Matei Visniec va fi lansat, in avanpremiera, joi, 26 noiembrie 2009, ora 11.00, la Biblioteca Judeteana "Ion Minulescu" din Slatina, in prezenta realizatorilor. Evenimentul va avea loc in cadrul celei de a XIX-a editii a ZILELOR EUGEN IONESCU, manifestare organizata de Societatea Culturala EUGEN IONESCU din Slatina.
O alta auditie publica a spectacolului radiofonic "Despre senzatia de elasticitate cand pasim peste cadavre" de Matei Visniec va avea loc in cadrul celei de a XV-a editii a Festivalului National Studentesc de Teatru al Absurdului "EUGÈNE IONESCO", organizat de Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, in perioada 27 – 29 noiembrie 2009.
Luni, 30 noiembrie 2009, ora 11.00, spectacolul va putea fi audiat, in prezenta echipei artistice, a jurnalistilor si a iubitorilor de teatru radiofonic, cu ocazia uneia dintre obisnuitele intalniri cu publicul, de la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucuresti.
Dupa cum afirma Matei Visniec, piesa "Despre senzatia de elasticitate cand pasim peste cadavre" "s-a nascut din dorinta de a-l omagia pe Eugène Ionesco in anul 2009, cand lumea culturala a sarbatorit trecerea a o suta de ani de la nasterea dramaturgului. La ora la care descopeream piesele lui Ionesco, intr-o Romanie comunista unde absurdul cotidian rivaliza cu teatrul absurdului, am gasit in ele de fapt o expresie a libertatii absolute si o arma extrem de eficienta in lupta impotriva oprimarii, a prostiei si a dogmatismului ideologic… Dupa ce am citit piesele lui Ionesco, nu mi-a mai fost niciodata frica de nimic in cursul vietii mele…"
In distributie: Marius Manole, Irina Petrescu, Mihai Dinvale, Mircea Rusu, Manuela Ciucur, Coca Bloos, Constantin Draganescu, Constantin Dinulescu, Eusebiu Stefanescu, George Motoi, Adrian Nicolae, Alexandru Georgescu, Radu Amzulescu, Serban Cellea, Violeta Berbiuc, Constantin Cojocaru.
Regia de studio: Milica Creiniceanu.
Regia muzicala: Patricia Prundea.
Regia tehnica: Vasile Manta.
Redactor si coordonator de proiect: Domnica Tundrea.
{mosloadposition user10}