de secrete, live, in emisiunea „Desteptarea” de la Europa FM
· Monica Anghel a pregătit celebra sa prăjitura cu brânză, live, în matinalul „Deșteptarea” de la Europa FM, în bucătăria unei familii din Iași;
· Monica Anghel este „vânată” pentru rețetă: „Am inventat-o pentru că mi-am dorit să pot pregăti ceva dulce, neapărat cu brânză, să se poată face repede și să fie fără blat”.
Secretul celebrei prăjituri cu brânză a la Monica Anghel a fost dezvăluit, ieri – când matinalii Europa FM au făcut emisia din casa unei familii din Iași. Monica a gătit faimoasa ei prăjitură, live, în emisiunea „Deșteptarea”, în bucătăria familiei și le-a oferit-o apoi gazdelor, spre deliciul tuturor.
„Este o rețetă proprie, originală. Eu am inventat-o pentru că mi-am dorit să pot pregăti ceva dulce, neapărat cu brânză, să se poată face repede și să fie fără blat”, a povestit Monica.
Video aici:
//www.youtube.com/watch?v=JV-E9h20_PM&feature=share&list=UUKGwDJhaGCd6nP2U5WTh5vg.
George Zafiu și Vlad Petreanu au așteptat și ei nerăbdători ca desertul să fie gata, făcând față cu greu mirosului apetisant al prăjiturii care se rumenea domol în cuptor și care a învăluit întreaga casă. „George, știu că aștepți de multă vreme prăjitura asta!”i-a spus Monica lui George Zafiu, râzând în hohote.
„E disperat! E focalizat pe prăjitură!” s-a amuzat și Vlad Petreanu, uitându-se la George care înghițea deja în sec. Mirosul îmbietor i-a ademenit și pe vecinii din blocul în care locuiește familia. Aceștia au venit să guste celebra prăjitură a Monicăi și au certificat faptul că nu degeaba rețeta este atât de vânată.
Iată râvnita rețetă a prăjiturii cu brânză a la Monica Anghel:
2 kg brânză de vaci
16 ouă
250 g smântână
250 g iaurt
250 ml lapte
coaja de la o lămâie
8 linguri griș
10 pliculețe zahăr vanilat
20 linguri zahăr
Esență de rom sau de migdale (după gust)
Se pot pune si stafide rehidratate
Se preîncălzește cuptorul.
Se amestecă toate ingredientele, se toarnă întreaga compoziție într-un vas de yena și se dă la cuptor timp de o oră – o oră și jumătate.