Alături de sarmalele de Crăciun și șampania de Revelion, rezoluțiile au devenit o tradiție pentru trecerea în noul an. Nu le ai, nu poți face trecerea în liniște. Așa că mai bine să le setezi, pentru că studiile oricum arată că 85% dintre oameni uită până în luna februarie despre rezoluțiile pe care și le-au propus la început de an.
„Să fiu un om mai bun”, „mai mult timp pentru mine” și „să slăbesc” sunt doar trei dintre cele mai răspândite și stereotipice dintre rezoluții. Am făcut un top șase pentru voi, să aveți sursă de inspirație la ”așa nu” la început de an.
Sursa foto: Unsplash
1. Să citesc mai mult
Dacă chiar vrei să faci acest lucru, recomandăm să începi cu câțiva autori români, să sprijinim și cultura locală. Fie că este vorba despre cartea lui Răzvan Exarhu – „Fericirea e un ac de siguranță”, de proaspăt lansata „Viața are abonament pe toate liniile”, a Dianei Popescu, sau unul dintre romanele lui Mircea Cărtărescu, poate a venit momentul să cunoști autorii români în detaliu.
2. Să merg la sală
Înainte de a reveni la obiceiul de a merge la sala de mese, poți face câteva drumuri și la sala de sport. Ianuarie și februarie sunt cele mai profitabile luni pentru astfel de stabilimente, când oamenii își iau angajamente la abonamente anuale. Mult succes, poate 2025 este anul în care te vei ține de asta.
3. Să am mai mult timp pentru mine
Lucru pe care chiar ți-l dorim, din plin. Dacă vei reuși să îți faci mai mult timp pentru tine între task-uri, familie, prieteni, călătorii, deadline-uri, dus – adus copil de la grădiniță, citit toate cărțile din listă și ce mâncăm la cină, să ne spui și nouă cum ai reușit.
4. Să economisesc mai mult
Aici chiar avem și noi nevoie de sfaturi și recomandări serioase în această direcție. Cu un 2025 care se întrevede ca un an dificil din punct de vedere economic, probabil merită premiați cei care vor reuși să facă economii din veniturile recurente, legale.
5. Să îmi descopăr un nou hobby/Să îmi urmez pasiunea
În cazul ambelor rezoluții, intervine și întrebarea logică: „da, dar care?”. Cum facem să ne dăm seama ce hobby ni se potrivește? Doar prin încercări repetate și ieșit din zona de confort. Ceea ce chiar vă dorim din suflet, cât mai des și pe repeat. Sperăm, doar, ca pasiunea voastră să nu fie încă un podcast. 🙂
6. Să avansez în carieră
Am lăsat pentru la final această rezoluție pentru că ea, din păcate, se bate cap în cap, cu altele de mai sus. Avansatul în carieră implică, de cele mai multe ori, timp petrecut peste program și multe ore extra pentru a-ți arăta dorința și dedicare de a face mai multe, mai bine, pe termen lung. Fapt care îți va ocupa mult spațiu mental și temporal. Oricum ar fi, ceva o să faci și o să fie foarte bine ceea ce vei decide. Mult succes!