Editurile Nemira și Nemi și-au pregătit standurile și au așteptat cititorii la Târgul de carte Gaudeamus cu cele mai noi și dorite apariții editoriale, pachete-cadou de Crăciun, recomandări de momente #decitit și multe alte surprize.
Fiecare vizitator și-a găsit momentul său ideal de citit printre recomandările de lecturi potrivite pentru aventură, magie, escapism sau introspecție. În topul preferințelor cititorilor noștri s-au numărat cărțile de ficțiune străină, titlurile din imprintul Armada de science fiction, fantasy și thriller, dar și volumele de nonficțiune din colecția Orion.
Pe primul loc, în topul vânzărilor, s-a aflat „Solomonarul” de Florin Chirculescu, apărut în colecția n’autor. Romanul pune reflectorul pe celălalt Eminescu, reușind să-l umanizeze așa cum niciun text nu a făcut-o până acum. Stilul inconfundabil al scriitorului – frazarea rafinată, decupajul, oralitatea, interferențele, naturalețea și ușurința cu care jonglează cu toate acestea – se imprimă pe fiecare pagină. Este o carte-eveniment, cu o arhitectură riguroasă, în care documentarea minuțioasă și erudiția se contopesc cu ficțiunea.
Cititorii și-au îndreptat atenția către memoir-ul scris de Matthew Perry cu o onestitate viscerală: „Friends, iubiri și marele lucru teribil” (colecția Yorick), în care și-a deschis sufletul și a vorbit despre problemele sale legate de adicție și miracolul de fi încă în viață. Cartea a urcat pe locul 1 în topul Amazon, la doar o zi după lansarea oficială și continuă să fie în fruntea clasamentelor internaționale, demonstrând puterea incredibilă a poveștilor de viață împărtășite cu vulnerabilitate și deschidere.
Un alt punct de interes a fost „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus, din colecția Damen Tango. Romanul se află pe locul 1 în topul bestsellerelor The New York Times & Sunday Times, a fost premiat de Goodreads, nominalizat pentru Waterstones debut fiction prize și este în curs de ecranizare ca serial, cu Brie Larson în rolul principal.
În ceea ce privește cadourile de Crăciun, vizitatorii au ales pachete-cadou de la Stephen King sau Matt Haig, romanul „Scrisoarea de Crăciun” de Emily Stone, precum și „Înălțarea dragonului. O istorie ilustrată a Dinastiei Targaryen” de Elio M. García Jr., George R.R. Martin, Linda Antonsson, un volum impresionant de colecție din imprintul Armada. Această fastuoasă cronică vizuală, care cuprinde peste 150 de imagini color, este o fascinantă prezentare a Casei Targaryen, familia care joacă rolul central în Casa Dragonului, prequelul serialului HBO Urzeala tronurilor.
Cea mai căutată carte pentru copii a fost „Dar Motan greșește ” de Cristina Andone, cu ilustrații de Emi Balint – o carte ideală pentru sărbători, despre magia din fiecare dintre noi.
Un loc special, în rândul preferințelor adolescenților, a fost ocupat de volumele din seriile „Mireasa Străvechiului Mag” și „Regatele Ruinei”, apărute la NEZUMI by Nemira, primul imprint de manga în limba română.
Top 10 Editura Nemira
1. Solomonarul de Florin Chirculescu
2. Friends, iubiri și marele lucru teribil de Matthew Perry
3. Scrisoarea de Crăciun de Emily Stone
4. Lecții de chimie de Bonnie Garmus
5. Imagini ascunse de Jason Rekulak
6. Elizabeth Finch de Julian Barnes
7. Regina de Matthew Dennison
8. Înălțarea Dragonului. O istorie ilustrată a Dinastiei Targaryen de Elio M. García Jr., George R.R. Martin, Linda Antonsson
9. Povestea lui Casey Han de Min Jin Lee
10. Un basm de Stephen King
Top 5 Editura Nemi
1. Dar motan greșește de Cristina Andone, ilustrații Emi Balint
2. Un băiat numit Crăciun de Matt Haig
3. Dar motan dăruiește de Cristina Andone, ilustrații Emi Balint
4. Eu și Moș Crăciun de Matt Haig
5. 24 de povești de citit înainte de Crăciun de Brigitte Weninger