Grupul editorial Nemira a participat la Gaudeamus 2019 cu noutăți pentru toată familia, cu o listă de cadouri pentru toate tipurile de cititori: cărți pentru copii de la Nemi, science fiction, fantasy și thriller de la Armada, literatură străină, literatură română și nonficțiune.
Cele mai căutate cărți de la această ediție au fost:
1. Suspicious Minds, de Gwenda Bond (imprintul Armada): primul roman dintr-o serie de povești inspirate de universul serialului Stranger Things, cel mai îndrăgit serial al momentului.
Din Suspicious Minds aflăm cum a început totul, odată cu povestea mamei lui Unsprezece și a omului de știință care a pus bazele experimentului întunecat ce va aduce monștri în Hawkins.
2. Străinul, de Stephen King (imprintul Armada) – un thriller marca Stephen King despre o crimă oribilă dintr-o comunitate mică a unui orășel american, pentru a cărei soluționare viețile tuturor vor fi răscolite și toate secretele întunecate vor ieși la suprafață.
3. Soldatul iernii, de Daniel Mason (colecția Babel) – O poveste de dragoste și război care amintește de Pacientul englez și de Ispășire. O poveste despre un medic care în timpul războiului trebuie să învețe nu doar să salveze vieți în tranșee, ci și să accepte că iubirea poate apărea în cele mai vitrege situații.
4. Soția imperială, de Irina Reyn (colecția Damen Tango): un roman fascinanta împărăteasă Ecaterina, pe urmele căreia pornește o femeie modernă din New York-ul de azi.
5. Rețeaua șoaptelor, de Chandler Baker (imprintul Armada): un thriller despre 5 femei dintr-o firmă de avocatură din Texas care decid să nu mai păstreze tăcerea. Care decid să se se solidarizeze împotriva hărțuirilor venite din partea bărbaților aflați în poziții de putere. Un thriller demn de epoca #MeToo.
6. Arta de a asculta și alte lecții de viață, de Michael Caine (colecția Yorick): autobiografia unuia dintre cei mai șarmanți actori de Hollywood, Michael Caine, în care acesta povestește cum a ajuns la cariera de succes de azi, de ce sacrificii a fost nevoie, într-un carusel care arată că viața bate filmul.
7. Dr. Sleep, de Stephen King (imprintul Armada); continuarea romanului cult Shining ne arată ce s-a întâmplat cu micuțul Danny după ce scapă din coșmarul de la Overlook. Pentru că strălucirea lui nu a fost niciodată mai periculoasă.
8. Oameni versus tehnologie, de Jamie Bartlett (nonficțiune): un eseu despre felul în care o parte a tehnologiei, în special rețelele de socializare și algoritmii, riscă să ne erodeze spiritul critic și civic, deci, într-un final, însăși democrația.
9. Dosar permanent, de Edward Snowden (nonficțiune): autobiografia controversatului whistleblower american care și-a riscat viața și libertatea ca să dezvăluie lumii pericolele pe care sistemele de supraveghere le aduc vieții private.
10. O zi de decembrie, de Josie Silver (colecția Damen Tango): un roman de dragoste care începe odată cu primii fulgi de zăpadă și continuă pe parcursul mai multor ani de întâlniri înduioșătoare, mereu ratate, ca un „Love actually” în proză.
Cele mai căutate cărți pentru copii de la Nemi:
1. O dorință de Crăciun, de Katherine Rundell: poveste nominalizată la CILIP CARNEGIE MEDAL 2019 și CILIP GREENAWAY MEDAL 2019, din care copiii învață cea mai importantă lecție: când îți dorești ceva, trebuie să fie din toată inima.
2. Nevermoor. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow, de Jessica Townsend: primul roman dintr-o serie la fel de magică ca Harry Potter, care a câștigat Premiul Aurealis pentru cea mai bună ficţiune pentru copii și Premiul Waterstones 2018 pentru literatură tânără.
3. Lama lama de Crăciun, de Anna Dewdney: cea mai simpatică și îndrăgită lama ajută părinții să le arate copiiilor magia sărbătorilor.
4. Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone: o carte din seria Povești din pădurea muzicală, ce îi apropie pe cei mici de muzica clasică prin povești fascinante și explicații palpitante.
5. Eu și Moș Crăciun, de Matt Haig: bătălia pentru Crăciun purtată între elfi și Iepurele de Paște va scoate la iveală că spiritul sărbătorilor e cel mai important cadou pe care îl putem primi.