Trucurile care te ajută să obții o piele fermp sunt numeroase și variate. Sportul și alimentația corectă, echilibrată sunt două dintre ele, dar masajul nu trebuie deloc neglijat, pentru ca acesta poate face minuni. Iar rândurile de mai jos stau mărturie.
Sursa foto
Masajul profund, sportiv
Mâinile unui terapeut spa sau ale unui kinetoterapeut știu ce și cum să lucreze pe corpul tău. Ei cunosc exact ce tip de mișcare, de presiune sau de frământare să pună în practică, pentru ca organismal tău să răspundă în cel mai bun mod posibil.
Un masaj puternic nu este nici dureros, nici dezagreabil. Abordarea terapeutului încorporeazap mai multe tehnci, pe care le adaptează în funcție de zonele care trebuie tonfiate sau în funcție de rezultatul pe care trebuie să îl obțină. Obiectivul principal să stimuleze colagenul și elastina, dar și să dreneze și să elimine inflamația din țesuturi.
”Tehnicile de masaj practicate azi sunt numeroase. Azi, un masaj bun este acela care răspunde nevoilor de moment ale beneficiarului. Aceleași tehnici pot fi executate mai lent și cu presiune mai moderată, ceea ce poate fi mai relaxant sau mai energic si mai profund. Tehnicile relaxante, care aduc ameliorare și alinare diverselor afecțiuni ar trebui să se succeada continuu. Orice atingere prin masaj ar trebui sa aduca un beneficiu pentru starea de bine si pentru sănătate”, admite dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.
Drenajul limfatic
Drenajul limfatic este un alt tip de masaj care face minuni. Și unde mai pui că există terapeuți care masează și organele interne (colon, intestine). Apoi, integrează și manevre care se numesc gimnastică pasivă a teșuturilor conjunctive.
Detox și aromoterapie
Una dintre terapiile vedetă de la Herculum Spa este exfolierea cu cărbune activ și miere, care este urmată de masaj și o împachetare în unt de shea si uleiuri esențiale cu puternice proprietati drenante si detoxifiante. Care sunt acestea? Dafin, pin, busuioc și rozmarin. Toate, binecunoscute exliruri de sănătate încă din Antichitate.
Detoxifierea are rolul de a veni în ajutorul tuturor celor afectați de dureri articulare sau musculare, dar și în cazul celor foarte stresați. Detoxifierea este primordială pentru sănătatea și frumusețea pielii, dar ea este un prim pas spre starea de bine. Ideal este să o continui cu câteva runde de saună.
„Sauna și masajele decongestionează și ajută la eliberarea căilor respiratorii și scad durerile articulare ce apar ca urmare a frigului. Aburii calzi pătrund în aparatul respirator, înmoaie membranele nazale, curăță nasul, gâtul și sinusurile. Iar dacă adăugăm o aromă de eucalypt, ne putem vindeca fără drumuri la farmacie, spray de gât și sirop de tuse! Căldura și masajele corporale reduc durerea din mușchi, pe care o simțim când intrăm în contact cu un virus, iar transpirația elimină toxinele din corp”, adaugă balneologul.