Atunci când construiești este firesc să te gândești la investiție pe termen lung, deoarece bugetul este adesea factorul care constrânge sau limitează o achiziție. Pentru a cumpăra eficient și pentru ca strategia ta de construire durabilă să dea roade, ar trebui să investești în materiale de construcții cu eficiență dovedită, dar și cu prețuri cât mai mici, astfel încât achiziția să fie rentabilă. Iată așadar câteva dintre materialele ieftine, dar care au dovedit de-a lungul timpului că oferă avantaje pe termen lung.
Photo by Carl Campbell on Unsplash
Materialele pentru izolare termică
Realizarea izolației termice a locuinței nu este un moft, ci un criteriu sine qua non al zilelor noastre. Este important să transformăm casele în locuințe eficiente din punct de vedere energetic, deoarece acest lucru ne asigură un consum mai mic de energie și implicit costuri mai mici legate de întreținere. Pentru a realiza izolații eficiente este indicat să alegi materialele cu caracteristici foarte bune de izolare, așa cum este polistirenul, care de asemenea are și un cost destul de mic. Poți găsi polistiren la preț bun pe Mathaus.ro, alături de alte materiale izolatoare foarte bune, pe care le poți folosi în locuința ta.
Ia în calcul și materialele suplimentare care îți vor fi necesare pentru realizarea izolației termice și vezi care este suma totală, comparând-o cu bugetul pe care tu îl ai disponibil.
Cărămida pentru orice tip de lucrări
Dacă privim puțin piața materialelor de construcții vom vedea că acestea au evoluat foarte mult de-a lungul timpului. Totuși, cărămida este unul dintre materialele care a rezistat timpului și care mai mult decât atât aduce cu sine și avantajul unui preț mai mic, comparativ cu cel al altor materiale similare.
Cărămida poate fi folosită atât în proiecte de amenajare interioară și exterioară, cât și pentru realizarea de structuri de rezistență, cu proprietăți foarte bune în timp. Mai mult, este cunoscut deja faptul că zidăria din cărămidă este una dintre cele mai rezistente structuri la majoritatea încărcărilor, inclusiv la încărcări seismice, adică exact cele care pun cea mai mare presiune pe construcții.
Gips carton pentru realizarea pereților despărțitori
Dacă vrei să delimitezi perfect spațiul casei tale, atunci soluțiile constructive pe bază de gips carton sunt cele mai potrivite. Fie că optezi pentru miez din spumă poliuretanică la interior sau nu, vei vedea că acest tip de structură îți va oferi nu doar un plus de intimitate, ci și un avantaj major prin prisma izolării termice și parțial acustice. Este important să știi faptul că un material izolator dispus între două plăci de rigips nu va avea un aport prea ridicat din punct de vedere al izolării, deoarece chiar plăcile de rigips sunt suficiente pentru a realiza izolarea în sine.
Plăcile din gips-carton sunt ieftine, iar montajul lor se face pe profile metalice, care nu vor costa prea mult. Vei mai avea nevoie de șuruburile de prindere și firește, de materialele de finisare, pentru a integra perfect pereții de compartimentare în cadrul structurii interioare.
Gresia și faianța pentru placări durabile
Deși pare că timpul lor a trecut, în realitate aceste două tipuri de finisaje sunt mai solicitate decât oricând. Mai ieftine, comparativ cu piatra naturală, aceste produse oferă avantajul rezistenței mari în timp, chiar și în ipoteza folosirii constante. Din acest motiv beneficiarii aleg să placheze suprafețe cu gresie și faianță, pentru că raportul calitate-preț este întotdeauna unul avantajos, atât pe moment, cât și ca investiție de lungă durată.
Avantajele pe termen lung și prețul materialelor de construcții sunt caracteristici de bază atunci când vine vorba despre alegere. Este nevoie însă de un minim de documentare pentru a ști exact care sunt avantajele fiecărui material, pentru că ulterior vei ști exact ce anume îți este necesar ca să îți satisfacă exigențele pe termen lung.