Grupul european de IT Cegeka continuă să crească de la an la an. Cu sediul în Hasselt, Belgia, grupul tehnologic a încheiat anul financiar 2021 cu o cifră de afaceri consolidată de 744 de milioane de euro: aceasta reprezintă o creștere de 16% față de anul precedent. Anul 2021 a fost un alt an de creștere continuă, inovație și investiții pentru Cegeka, iar aceste cifre impresionante reprezintă încununarea succesului pentru aniversarea a 30 de ani de activitate a Cegeka în 2022.
‘Cegeka România a avut un alt an fantastic. Am obținut o creștere de 17,9 % față de 2020, demonstrând stabilitatea și adaptabilitatea noastră în fața turbulențelor economice și a crizelor continue din domeniul sănătății. Această creștere este atribuită în principal dedicării și muncii neîntrerupte a echipelor noastre, precum și a portofoliului nostru solid și diversificat de servicii, care s-a dovedit a fi extrem de valoros pentru clienții existenți și noi cu ambiții in transformarea digitală’ a declarat Lucian Butnaru – Country Director, Cegeka România.
Și în 2021, compania s-a concentrat în principal pe sectorul bancar și asigurări, retail, logistică, telecomunicații și imobiliare. Cegeka România oferă soluții IT complete end-to-end pentru acești clienți, în special, în ceea ce privește dezvoltarea de aplicații și servicii profesionale. Anul trecut, compania a depășit și pragul de 700 de angajați și a fost recunoscută ca fiind unul dintre cei mai buni angajatori din domeniul IT din România.
Pentru a-și extinde amprenta în regiune și a avea acces la noi talente, Cegeka România a decis să înființeze birouri satelit în toată România și în Republica Moldova. ‘Obiectivele noastre pentru 2022 sunt ambițioase: ne așteptăm să creștem cu 28%, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de cele mai bune talente disponibile. Plănuim să angajăm cel puțin 200 de persoane în România în acest an și 75 în Republica Moldova. Suntem încrezători că acest concept de birou satelit, combinat cu o mentalitate modernă de lucru hibrid, ne va ajuta să atingem acest obiectiv strategic de business’, a adăugat Lucian Butnaru.
Anul trecut, Cegeka România a lansat cu succes cea de-a doua ediție a Cegeka Academy, un program de recrutare a absolvenților STEM din toată România. Programul este în întregime online și pune în legătură studenții cu mentori Cegeka și profesioniști în resurse umane. Academia nu se concentrează doar pe tehnologii precum .NET și Java, ci oferă și sfaturi despre cum să îți construiești o carieră în IT. Aproape jumătate dintre studenții care au finalizat programul au fost angajați, iar compania a lansat deja o nouă ediție a acestei academii și în acest an.
‘La fel ca în 2020, 2021 a fost un an plin de provocări. COVID-19 a avut un impact major asupra sectorului sănătății, asupra economiei globale și asupra modului în care multe companii își desfășoară activitatea. Au fost vremuri nesigure și, ținând cont de războiul din Ucraina, încă mai sunt. În primul rând, aș dori să transmit condoleanțe tuturor celor care au fost afectați direct sau indirect de invazie’, spune André Knaepen, președintele Consiliului de administrație al Cegeka. ‘În ciuda instabilității din Europa în acest moment, am reușit încă o dată să obținem rezultate excelente în întreaga organizație Cegeka în ultimele luni’, adaugă el.
În 2022, Cegeka va continua să își extindă divizia de securitate cibernetică. ‘Importanța rezilienței cibernetice nu mai poate fi ignorată, iar acest lucru este valabil atât pentru companiile mici, cât și pentru cele mari. De aceea, ne-am exprimat clar ambiția de a deveni anul acesta un jucător de top 3 în domeniul securității cibernetice’, spune Stijn Bijnens, CEO al Cegeka.
Care sunt următorii pași în ceea ce privește responsabilitatea socială?
Cegeka își intensifică eforturile pentru a crește relevanța socială a companiei. Politica de CSR se bazează pe trei piloni: reducerea impactului asupra mediului, promovarea incluziunii și a diversității la locul de muncă și implicarea în proiecte relevante din punct de vedere social.
De asemenea, compania se concentrează pe domeniile în care pot avea un impact imediat. Cegeka România a început să colaboreze cu ONG-uri dedicate asigurării accesului la educație pentru toată lumea, în special pentru comunitățile vulnerabile. Colaborarea lor cu Worldvision este un exemplu excelent, deoarece permite să ofere echipamente digitale copiilor din zonele rurale, permițându-le să urmeze cursuri online, precum și să finanțeze burse pentru copiii din școala primară și liceu.
De asemenea, Cegeka își propune să dea un exemplu pentru a convinge și mai multe femei să lucreze în domeniul IT. Din acest motiv, dezideratul este ca până în 2026 să se asigure că femeile reprezintă 30% din echipa de management. În plus, în 2030, obiectivul la nivel de grup este ca cel puțin 30% din întregul personal Cegeka să fie format din femei.
În strânsă cooperare în fiecare zi, timp de 30 de ani
Cegeka își va sărbători anul acesta cea de-a 30-a aniversare. S-au schimbat multe de la începutul companiei, dar motto-ul lor, ‘In close cooperation” (În strânsă cooperare), a rămas acelasi. Modul de operare și crezul lui André Knaepen se bazează pe acesta. Cegeka este o companie în creștere rapidă, cu obiective serioase, dar indiferent cât de mare sau de rapidă este această creștere, vor fi întotdeauna aproape, ușor de contactat, de conectat și de făcut afaceri cu ei.
‘Aș dori să îmi exprim recunoștința față de toți cei care ne-au ajutat să obținem succesul în 2021, inclusiv față de clienți, angajați, parteneri și stakeholderi . Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără încrederea, efortul și loialitatea acestora’, a conchis Lucian Butnaru.