Orice manager își dorește să muncească într-o companie care performează. Performanța este dată de partea financiară, de fericirea clienților și de fericirea angajaților, iar pentru a combina toate aceste elemente într-un tot unitar, este necesar un studiu cât mai intens al managementului performanței.
Managementul performanței companiei este adresat echipei de management și a echipei operaționale și are în vedere planificarea, raportarea și analiza performanței.
Scopul principal al managementului performanței este de a monitoriza toate rezultatele operaționale și financiare și de a face comparații cât mai exacte cu previziunile inițiale. În felul acesta, se pot lua decizii mai bune pentru eficientizarea întregului proces de business.
Firme precum Enterprise-Concept oferă soluții eficiente pentru managementul performanței
Partea bună este că întregul proces de management nu trebuie să fie luat de la zero și nu trebuie să fie inovat. Soluțiile de management oferite de Enterprise-Concept implică abordează mai multe procese:
1. Procese strategice. Acestea vizează o creștere a vitezei de planificare și de monitorizare, dar și o creștere a acurateții. De asemenea, procesele strategice pot îmbunătăți considerabil procesul de management al investiților și pot crește profitabilitatea.
2. Procese operaționale. Au tot rol de creștere a eficienței și de reducere a duratei de planificare și aprobare. Procesele operaționale implică și automatizarea planificării și urmăririi, precum și generarea rapidă a rapoartelor.
sursa foto
Care sunt pașii necesari pentru obținerea performanței și managerierea corectă a acesteia?
Există 3 pași foarte importanți:
• Planificarea. Aceasta implică o perspectivă multi-anuală și analiza tuturor investițiilor existente și viitoare;
• Realizarea. Este pasul care analizează aprobarea de investiții și realizarea bugetului anual;
• Controlul. În managementul performanței intră și întregul proces de control, cu înregistrarea tranzacțiilor în contabilitate și raportarea acestora.
De ce este important managementul performanței?
Există foarte multe motive, cel mai important fiind faptul că poate să creeze statistici și să ofere o bună cunoaștere asupra elementelor care generează performanță și asupra celor neperformante. De asemenea, reușește:
• Să măsoare performanțele angajaților la nivel individual și să ajute la creșterea lor;
• Să ajute la micșorarea eforturilor și la creșterea rezultatelor;
• Să ofere o recunoaștere pentru meritele și contribuțiile individuale a angajaților. În felul acesta, angajații devin mult mai productivi și se evită sentimentul de frustrare dat de diferențele de efort sau diferențele de eficiență;
• Să identifice oportunități. Printr-un management corect al performanței se identifică tot felul de oportunități care ajută atât la dezvoltarea personală a angajaților, cât și la dezvoltarea întregului business.
Managementul performanței este diferit de la companie la companie și evoluează odată cu modul în care evoluează toate componentele de bază ale companiei. Este important, așadar, să se contureze un management personalizat care să reprezinte în totalitate valorile și scopurile afacerii vizate. Procesul nu este unul ușor, însă odată implementat un management eficient, rezultatele nu vor întârzia să apară.