Curtea ta poate fi transformată foarte ușor într-un loc de joacă ideal atât pentru cei mici, dar și pentru tine, în care să te bucuri de aer liber, intimitate și timp de calitate petrecut cu copilul tău. Este important ca atunci când amenajezi spațiul de joacă, să iei în calcul dimensiunea curții, mărimea și materialele din care sunt confecționate jucăriile sau ansamblurile, dar și siguranța copiilor.
Dacă vrei să amenajezi curtea pentru cel mic, atunci iată ce trebuie să știi înainte de a construi un loc de joacă în curtea casei tale!
Kids photo created by senivpetro – www.freepik.com
Înainte de toate: Siguranța copilului!
Este important să adaptezi jucăriile și ansamblurile în funcție de vârsta celui mic pentru că unui copil de 8 ani nu îi va face plăcere să-și petreacă timpul liber jucându-se cu produse pentru cei mai mici decât el. Cu toate acestea, indiferent de vârstă, copilul tău are nevoie de protecție, dar și de siguranța unui loc ferit de străini sau trafic.
Înainte de a amenaja locul de joacă, împrejmuiește zona cu panouri de gard, mai ales dacă locuința ta se află în apropierea unei străzi. Astfel, cel mic nu va avea cum să plece din curte, iar riscurile pentru unui accident sunt reduse considerabil.
Suprafața de joacă
Fie că beneficiezi de o curte voluminoasă sau de dimensiuni reduse, este important să iei în calcul dimensiunea totală a grădinii pentru a ști exact care este spațiul aferent locului de joacă.
Pentru o curte mică, instalează o ladă de nisip pentru construit diverse forme și castele, alături de un leagăn și un tobogan. Pentru o curte mare, poți instala un ansamblu de cățărat, o trambulină și chiar o piscină gonflabilă pentru zilele călduroase de vară.
Construiește un balansoar
Construiește un balansoar în curtea ta indiferent de dimensiunea acesteia. Balansoarul poate fi un loc ideal atât pentru tine, dar și pentru cel mic în care să se relaxeze alături de o carte sau alături de cei dragi. Dacă este la o vârstă fragedă, atunci este important să-i oferi atenția de care are nevoie și să-l supraveghezi atunci când stă în leagăn.
Nu uita de spațiul verde
Leagănul, toboganul, lădița de nisip sau chiar ansamblul acoperit pentru zilele ploioase vor fi o comoară pentru cel mic, însă nu uita de spațiul verde, precum gazonul. Aici te vei putea juca cu copilul tău sporturi sau să faceți activități fizice. Gazonul trebuie îngrijit corespunzător pentru a nu apărea buruieni sau insecte ce pot deranja perioadele de joacă.
Amenajează un spațiu pentru prieteni
De cele mai multe ori cel mic își va dori să aibă un prieten cu care să împărtășească toate jocurile și ansamblurile create de tine. Investește într-o masă cu cel puțin 4 locuri în care se vor juca copiii. Cu atât mai mult, aici vor putea avea activități creative, precum desenatul, scrisul sau rezolvatul unui puzzle.
Investește în copanourpurile de iluminat
Seara te poate lua prin surprindere, iar perioada de joacă a celor mici încă nu s-a încheiat! Este important să investești în corpuri de iluminat rezistente și potrivite pentru spațiul amenajat. Lada de nisip, leagănul, ansamblul și căsuța construită trebuie să fie iluminate ca să nu apară accidente. Poți instala mai multe lumini difuze și confortabile pentru ochi pe întregul loc de joacă creat.
Copilul tău va fi foarte fericit de locul de joacă pe care i l-ai oferit și va dori să petreacă cât mai mult acolo alături de familie, dar și de prietenii săi. Verifică de două ori echipamentul de joacă și ansamblurile înainte ca cel mic să petreacă timp în spatele locuinței. Oferă-i spațiul ideal în care să-și consume energia și să fie voios!