În zilele noastre, tehnologia evoluează foarte rapid și fiecare nou smartphone promite caracteristici îmbunătățite, față de modelul precedent, și noi experiențe. Din acest motiv, tendința utilizatorilor de a-și schimba telefoanele mai des decât o făceau în trecut este în continuă creștere.
Dacă și tu faci parte din categoria celor care vor să țină pasul cu evoluția rapidă a telefoanelor, dar de multe ori te descurajează prețul mult prea mare al modelului care s-a lansat recent, îți recomandăm să iei în calcul și varianta de a achiziționa un smartphone second-hand care să răspundă exigențelor tale și care să aibă un preț mai prietenos cu buzunarul tău. Pentru că achizițiile la mâna a doua implică riscuri, venim în ajutorul tău cu 3 criterii după care să te ghidezi când decizi să cumperi un telefon second-hand, tocmai pentru a avea parte de o experiență plăcută:
Cumpără din surse de încredere
Siguranța este primul criteriu de care trebuie să ții cont în cumpărarea oricărui telefon second-hand. De exemplu, dacă ai aflat că un prieten sau o cunoștință vinde modelul pe care îl cauți, șansele de a ști povestea reală a smartphone-ului respectiv sunt mult mai mari decât dacă ai cumpăra de la un necunoscut. Poate că prietenul tău vrea să își vândă telefonul pentru că, la rândul său, caută alt model sau, pur și simplu, simte că nu i se potrivește. Pe de altă parte, există riscul ca persoanele pe care nu le cunoști să dorească să vândă telefonul din cauza defectelor ascunse, de care este posibil să nu îți dai seama nici tu când îl vezi prima dată.
sursa foto
De asemenea, o altă sursă sigură din care poți achiziționa smartphone-ul pe care ți-l dorești, la un preț mai bun decât cel din magazine, este casa de amanet. Dacă ești din capitală, îți sugerăm să iei în calcul achiziția unui smartphone dintr-un amanet București. În plus, te vei putea bucura și de garanție pentru produsul ales, iar procesul de cumpărare se va desfășura rapid.
Ține cont de aspectul telefonului
Îți sugerăm să nu te lași încântat de prețul mai mic al unui telefon pe care ți-l dorești de ceva timp. Există riscul ca un preț surprinzător de mic să fie o consecință a unor defecte exterioare: poate avea zgârieturi sau chiar sticla ecranului spartă, într-o măsură mai mică sau mai mare. Schimbarea sticlei sau a display-ului este foarte costisitoare, de aceea este indicat să alegi un telefon care să fie întreg și să nu aibă defecte ale designului, pentru că, pe lângă suma smartphone-ului, vei fi nevoit să investești și alți bani în repararea lui. Ba mai mult, prețul final îl poate depăși pe cel care ți l-ai propus inițial, iar în acest mod vei ieși în pierdere.
Testează telefonul
Dacă prețul și aspectul telefonului te mulțumesc și ești pe punctul de a-l cumpăra, îți recomandăm să nu te grăbești. Înainte de a face achiziția propriu-zisă, este important să și testezi telefonul. Fii atent să nu fie blocat în vreo rețea. De asemenea, dacă smartphone-ul pe care ți-l dorești este un iPhone, verifică dacă îți poți folosi propriul cont iCloud. În plus, testează și funcția de apelare, pentru a te asigura că nu există nicio problemă cu semnalul, dar și camera telefonului, difuzoarele, conexiunea Wi-Fi. Cere permisiunea vânzătorului să îți acorde câteva minute pentru a testa telefonul din toate punctele de vedere. Dacă refuză sau se grăbește, există riscul ca smartphone-ul să aibă defecte despre care el știe deja și pe care nu avea de gând să ți le comunice, ceea ce înseamnă că este timpul să cauți în altă parte un model care să fie în perfectă stare de funcționare.
Ține cont de toate aceste criterii și transformă achiziția unui smartphone second-hand într-o experiență care să nu te facă să regreți alegerea făcută!