Fiecare dintre noi a primit cel puțin o dată un colet trimis prin curier, fiind familiarizat cu acest tip de servicii, prezent deja de câțiva ani buni la noi în țară. Te-ai întrebat însă vreodată ce se întâmplă dacă nu ești acasă când te caută curierul și cum poți intra în posesia coletului în acest caz? Nu trebuie să te impacientezi dacă ajungi într-o astfel de situație, pentru că soluții sunt destule iar noi ți le vom prezenta în amănunt.
Rogi curierul să schimbe ora sau ziua livrării
În majoritatea cazurilor, firmele serioase de curierat transmit clientului un mesaj în care se precizează data și intervalul orar în care urmează să recepționeze coletul pe care îl așteaptă. Dacă nu poți fi acasă în ziua respectivă sau între orele respective, poți lua legătura prin telefon cu cel care face livrarea, rugându-l să treacă mai devreme sau mai târziu. Dacă acest lucru nu este posibil, poate va ajunge din nou în zonă în ziua următoare, iar atunci îl poți ruga să-ți aducă și ție coletul. În general, curierii sunt oameni dispuși să ajute clienții și vă veți putea înțelege.
Apelezi la altcineva pentru a prelua coletul
Dacă nu ești acasă iar curierul e în drum spre tine, poți pasa misiunea cuiva din familie sau unui vecin. Curierul te va suna atunci când e prin zonă sau a ajuns la adresă, iar atunci îi vei spune că nu poți prelua personal coletul dar vei trimite pe altcineva în locul tău. Apoi, vei anunța persoana respectivă că a sosit curierul, iar aceasta va primi pachetul în locul tău. Eventual, poți transmite curierului numărul persoanei de contact, iar cei doi vor discuta direct și se vor întâlni.
Ridici coletul de la un partener al firmei de curierat
Când știi că ai un program încărcat și nici nu poți ruga pe cineva să-ți preia coletul, poți să apelezi la serviciul Ship & Go. Asta înseamnă că poți cere firmei de curierat să-ți livreze coletul la sediul unui partener al său, cât mai aproape de locuința ta sau locul în care lucrezi. Serviciul de Ship & Go de la Cargus este disponibil în toate centrele din țară ale companiei și constă în livrarea coletelor la sediile unor magazine, firme, supermarket-uri și alți agenți comerciali parteneri ai firmei de curierat.
Destinatarul poate alege locația dorită, iar la sosirea coletului primește un SMS de confirmare a livrării, după care poate merge oricând să îl ridice.
Te duci la depozit
Dacă niciuna din variantele de mai sus nu este posibilă, tot nu trebuie să-ți faci griji, pentru că mai rămâne o soluție. Coletele care nu au putut fi predate destinatarilor din diferite motive nu se întorc automat la expeditor, ci ajung în cel mai apropiat depozit al firmei de curierat. Bineînțeles că destinatarul este înștiințat de acest lucru și se poate duce în zilele următoare să-și ridice singur coletul din depozit.
Dacă ajungi într-o astfel de situație nu uita să ai la tine mesajul care indica codul PIN.
Nu în ultimul rând, dacă nu vei fi acasă când ajunge curierul, poți face ușor redirecționare folosind aplicația Cargus Mobile.