Indiferent care este motivul pentru care actualul loc de muncă nu te mai satisface, trebuie să știi că întotdeauna vor exista soluții cu ajutorul cărora să ieși din acest impas legat de carieră.
Tot ce trebuie să faci este să analizezi motivele din cauza cărora nu mai ești mulțumit de actualul job și să iei măsurile necesare. Drept urmare, iată câteva dintre soluțiile la care ai putea să apelezi.
Încearcă să depășești rutina
Unul dintre motivele din cauza căruia nu mai ești mulțumit de actual loc de muncă s-ar putea să fie rutina. Mai precis, aceleași sarcini repetitive, care te fac să simți că bați pasul pe loc. Drept urmare, poți să îi ceri angajatorului tău să îți dea pe mână proiecte cât mai diverse, ca să ieși din zona de confort și să îți testezi competența. De asemenea, o altă soluție este să schimbi departamentul. Astfel, vei face cunoștință cu alți colegi, vei avea alt birou, poate alt program și, cu siguranță, o să îți reapară motivația. Important e să încerci lucruri noi din punct de vedere profesional.
Poate ai nevoie de o pauză
Vine o perioadă în viața oricărui angajat când se simte suprasolicitat din cauza volumului mare de muncă sau pentru că nu a mai avut parte de o perioadă de repaus. De aceea, atunci când simți că ești copleșit de activitatea de la muncă, poți să ceri un concediu, fie unul de odihnă, fie unul medical. Totuși, înainte să iei această decizie, folosește un calculator concediu medical, ca să știi cu exactitate ce salariu vei primi pe durata pauzei. În plus, mai ales în contextul pandemic, este important să afli care îți sunt drepturile în cazul în care vei fi nevoit să stai în carantină la domiciliu. De asemenea, cu ajutorul calculatorului respectiv, poți afla și care va fi remunerația ta în cazul în care vei opta pentru concediul de creștere a copilului.
Investește în educația ta
Un alt motiv pentru care nu mai ești satisfăcut de actualul job poate fi cauzat de faptul că nu mai evoluezi profesional. Așadar, dacă îți dorești un salt în carieră, trebuie să depui mai mult efort, ca să te faci remarcat. Mai precis, poate ți-ar prinde bine câteva cursuri de specializare și traininguri specifice, cu ajutorul cărora să dobândești noi cunoștințe și să îți îmbunătățești skill-urile. Astfel, vei putea să îți actualizezi CV-ul și să îți mărești numărul de proiecte din portofoliu. În plus, odată ce devii expert în domeniul tău de activitate, poți să ceri o mărire de salariu sau o promovare.
Cere mai multe beneficii
Dacă nu mai dai randamentul maxim și stagnezi din punct de vedere profesional, e posibil să nu te simți îndeajuns de apreciat de angajatorul tău. De aceea, poți să îi propui să îți ofere o serie de beneficii. Poate vrei o mărire salarială ori un bonus de performanță pentru munca depusă ori îți dorești să ai parte de un program flexibil, adică să ai posibilitatea să lucrezi de acasă sau din alt loc. Pe de altă parte, poate îți dorești să îți fie decontat transportul, să ai zile suplimentare de concediu sau să primești vouchere de vacanță. Indiferent de ceea ce te nemulțumește, cel mai bine e să fii sincer cu angajatorul.
Iar la final, dacă vezi că niciuna dintre soluțiile de mai sus nu este pe placul tău și actualul job nu îți mai poate oferi nimic din punct de vedere profesional, cel mai bine ar fi să îți dai demisia. Totuși, ideal este să pleci doar când ai găsit alt loc de muncă, pentru a avea un venit constant până îți găsești altă activitate. Studiază site-urile cu anunțuri de joburi și vezi ce ți s-ar potrivi, ce ți-ar plăcea să faci cu adevărat, ca să nu mai ai parte de dezamăgiri.