Cererea de intervenții estetice a crescut cu 15% în 2020, fiind generată de efectele nedorite ale purtatului măștii și ale izolării sociale. Am stat mai mult în casă, în fața ecranelor calculatoarelor, departe de lumina naturală a soarelui, tenul a fost afectat și de purtatul măștii, ne-am încruntat mai mult și laxitatea pielii s-a accentuat.
Astfel se face că, după sărbătorile de iarnă, în luna ianuarie a crescut numărul programărilor pentru diverse intervenții estetice, în special că prima lună din an este considerată o lună de repaos, perioada ideală pentru recuperare după anumite intervenții estetice minim invazive sau chirurgicale.
Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce a crescut și mai mult cererea în luna ianuarie și ce intervenții estetice sunt cele mai cerute în România.
„Purtarea măștii zilnic timp de mai multe ore a afectat fără doar și poate calitatea tenului. Din cauza umidității, pielea devine mai iritată și de aici pornesc o mulțime de probleme. Pacientele observă, atunci când dau masca jos, faptul că tenul lor nu este uniform și că ridurile încep să își facă apariția sau să se accentueze. Tocmai de aceea, apelează la tratamente estetice menite să rezolve aceste probleme”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Peeling chimic
„Peeling-ul chimic medical este un tratament nechirurgical complex, ideal a fi urmat acum în anotimpul rece, ce constă într-o exfoliere controlată la nivelul pielii. Se descuamează și se regenerează tegumentul din straturile profunde.
Realizat corect, el ne ajută să eliminăm straturile de piele moartă, petele pigmentare și să obținem o piele nouă, ca de bebeluș, cu mai puține riduri și mult mai radiantă. Important de menționat este că el se face în timpul lunilor de iarnă, în special pentru că pielea nu este expusă imediat la soare, riscând astfel să se hiperpigmenteze”, spune medicul Iancu Morad.
Terapia Dracula pentru reîntinerire
„Este o tehnică proprie de tip PRP pentru rejuvenarea facială. Folosește celule proprii pentru rejuvenare facială.
Se recoltează sânge, se centrifughează și se îmbogățește cu un cocktail de substanțe hrănitoare ce se injectează apoi la nivelul feței sau al gâtului. Substanța este perfect tolerată de organism și regenerează pielea din profunzime, având ca rezultat un aspect vizibil întinerit și proaspăt”, declară medicul chirurg estetician.
Rejuvenare laser CO2 contra petelor pigmentare
„Este un tratament revoluționar complex și se realizează în funcție de tipul și nevoile tenului, cu rezultate spectaculoase. Tratamentul cu laser stimulează producția de colagen, șterge petele pigmentare, ameliorează aspectul cicatricilor şi elimină alte imperfecţiuni”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Blefaroplastie și ridicarea sprâncenelor
„Este intervenția minim-invaviză care elimină surplusul de piele de la nivelul pleoapelor. Odată cu înaintarea în vârstă, dar și din cauza stresului, această zonă are cel mai mult de suferit. Pleoapele superioare sau inferioare pot să atârne inestetic ori să capete un aspect excesiv de bombat. Sprâncenele, de asemenea, pot căpăta un astfel de aspect inestetic lăsat, mai ales după o anumită vârstă. Per ansamblu, se obține un aspect de față obosită.
Procedura elimină pielea în exces, durează aproximativ 45 de minute, se realizează cu anestezie locală, fără a fi nevoie de internare ori recuperare medicală îndelungată”, spune medicul estetician Iancu Morad.
Lipofilling, perfecționare facială cu grăsime proprie
„Lipofilingul este o metoda inovativă care presupune recoltarea unei mici cantități de grăsime și injectarea acesteia după refiltrare, în zonele în care este nevoie de un plus de volum (cearcăne, pomeți, bărbie, buze).
Procedura presupune anestezie locală, atât la recoltarea cât și la injectarea grăsimii. Nu lasă cicatrici și nu este nevoie de timp de recuperare”, declară Dr. Iancu Morad.
Terapii neinvazive pe bază de radiofrecvență și ultrasunete
„Astfel de terapii se recomandă în general tuturor tipurilor de ten. Radiofrecvența este un tip de terapie non-invazivă ce redă elasticitatea pielii și stimulează producția de colagen. Tratamentul cu ultrasunete vine ca un adjuvant, sporind efectele radiofrecvenței”, adaugă specialistul.
Tratarea și albirea cearcănelor
„Intervenția presupune injectarea substanțelor de volum precum acidul hialuronic în zona cearcănelor, iar rezultatul este vizibil imediat, nu necesită recuperare și se menține până la 10-12 luni”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Terapii minim-invazive mixte, în aceeași intervenție
„Sunt foarte mulți pacienți care în ultima vreme apelează la terapii mixte pentru obținerea unui efect cât mai spectaculos.
Spre exemplu, blefaroplastia poate fi combinată cu intervenția de ridicare a sprâncenelor sau cu botox pentru un efect maxim de întindere și întinerire a pielii”, adaugă medicul.
Procedurile sunt realizate de medicul chirurg estetician Iancu Morad în clinicile Luxury Aesthetics din București (Str. Hătmanul Arbore 12) și Constanța (Str. Bogdan Vodă 75).