Atunci cand se doreste instalarea fatadelor ventilate, in primul rand trebuie sa se tina cont de calitatea serviciului oferit. Aceasta depinde in mare masura de compania de alpinisti utilitari care propun proceduri de montaj fatade ventilate; astfel, cel mai bine e sa alegi o companie de increde cu experienta.
AlpinMax ofera un nivel inalt de lucru garantat si numai materiale de inalta calitate, si un montator pereti cortina care nu va dezamagi.
Totusi, a face oricare dintre urmatoarele greseli in procedura de montaj pereti cortina sau a fatadei ventilate poti scurta durata de viata a acestora. Acestea constau in urmatoarele:
- Greseli tipice facute in timpul instalarii subsistemului
Principala dificultate in aceasta etapa este alegerea suporturilor de rulment, tinand cont de lungimea necesara si de caracteristicile sectiunii. Daca se ia un produs prea alungit sau nu suficient de gros, atunci acesta nu va avea rezistenta necesara. Utilizarea prea multor suporturi va duce la o incalcare a sistemului de ventilatie si la formarea asa-numitelor punti reci.
Dar nu este suficient sa se aleaga corect elementele portante, este necesar sa fie instalate corect in fatada. Daca acesta din urma este realizat din placi de beton, atunci trebuie folosit un burghiu pentru a face gauri. In ceea ce priveste peretele de caramida, doar un burghiu este potrivit pentru acesta. Este inacceptabil sa se faca gauri in cusaturile dintre zidarie.
- Greseli tipice facute in timpul instalarii hidroizolatiei
Cel mai popular material pentru izolare este vata minerala. Uneori se foloseste spuma de polistiren. Dar aceste materiale se caracterizeaza printr-un nivel crescut de pericol de incendiu. In plus, ele absorb usor umiditatea, drept urmare isi pierd caracteristicile de izolare termica.
Unii constructori refuza sa foloseasca membrane impermeabile, motivandu-si decizia de a creste pericolul de incendiu. Dar tehnologiile moderne nu prevad utilizarea componentelor combustibile, astfel incat astfel de temeri sunt complet nefondate.
O alta greseala tipica este instalarea membranei mult timp dupa ce a fost scoasa din ambalaj. In niciun caz nu trebuie facut acest lucru, deoarece cu cat materialul sta mai mult timp, cu atat acumuleaza mai multa umiditate. Utilizarea unei astfel de membrane va duce la umiditatea structurii in ansamblu.
- Greseli tipice asociate cu alegerea materialelor de finisare
Cel mai adesea, finisarea fatadelor ventilate se realizeaza cu tabla de otel cu un strat de polimer. Adesea, constructorii folosesc o „rasnita” pentru a o taia. Acest lucru nu trebuie facut, deoarece suprafata materialului in contact cu unealta se incalzeste excesiv, ceea ce duce la distrugerea stratului de polimer si zinc. In viitor, in jurul cusaturii se formeaza rugina, drept urmare estetica fatadei este incalcata, iar durata de viata a acesteia este redusa semnificativ.
Daca pentru finisarea suprafetelor se folosesc casete lucioase, atunci trebuie acordata o atentie deosebita reflexiei luminii. In caz contrar, geometria suprafetei va fi perturbata, din cauza careia, atunci cand fatada este iluminata, diferite sectiuni vor arata diferit, ceea ce va strica impresia generala.
Astfel, munca de instalare este cel mai bine incredintata unor profesionisti care au experienta relevanta. Doar in aceasta conditie fatada ventilata va servi mult timp, pastrand in acelasi timp atractivitatea exterioara.
Instalarea fatadelor ventilate si a pretilor cortina nu este doar o modalitate de decorare exterioara. Acesta este un complex de tehnologii moderne inovatoare care permit obiectului arhitectural sa-si mentina stilul, precum si sa ofere cladirii rezistenta si durabilitate prin prevenirea formarii condensului, a depunerilor de ciuperci si mucegai. Materialele moderne de acoperire garanteaza o bariera hidro si de vapori intre structura care se ridica si peretii portanti ai cladirii, in timp ce nu creeaza incarcare excesiva. Instalarea rapida de inalta calificare a fatadelor se realizeaza pe tot parcursul anului si este proiectata pentru cladiri de orice tip.