Renovarea apartamentului este un prilej de bucurie, pentru că știi că vei avea o locuință mai frumoasă. Însă vine la pachet și cu povara curățeniei și a mutării mobilierului și obiectelor din casă. Dacă lucrurile mici se transportă și depozitează ușor, piesele de mobilier reprezintă o adevărată provocare.
Când renovezi, riscul de a lovi, murdări sau zgâria mobila este mare, de aceea trebuie să găsești o modalitate prin care să o protejezi. De asemenea, trebuie să o înlături din zonele în care se lucrează, pentru a face loc. Descoperă din rândurile care urmează cum poți proteja sau muta mobila, astfel încât să renovezi fără griji apartamentul.
sursa foto
Închiriază un spațiu de depozitare
Una dintre cele mai simple și bune metode a proteja mobila este să o depozitezi într-un loc sigur. Spațiile pentru depozitarea bunurilor LaDepozit sunt create special pentru păstrarea bunurilor în condiții optime și în siguranță. Poți închiria o boxă sau un container, dacă obiectele de mobilier sunt mari ori numeroase.
Cât renovezi, le ții departe de praf și alte elemente dăunătoare. Le ridici după ce termini, în orice moment, și le transporți în apartamentul tău care arată ca nou. Închirierea spațiului se poate face pentru pentru o lună sau o perioadă mai lungă. Astfel, îți poți vedea liniștit de lucrări, indiferent de cât durează acestea.
Transportă mobila doar cu unelte speciale
Transportul obiectelor de mobilier din lemn masiv sau voluminoase poate fi dificil. Siguranța ta este cea mai importantă, de aceea trebuie să te asiguri că nu ridici o greutate prea mare și nu te expui riscului de a fi strivit de piesele de mobilier. Ai nevoie de unelte potrivite pentru transportul lor, ca rotițele care se prind sub ele și pârghiile de ridicat.
Acestea te ajută să le muți fără efort, dar și să le menții integritatea. Când cari în brațe un obiect greu este ușor să-l lovești de tocuri sau pereți. În plus, dacă-l apuci dintr-un loc nepotrivit sau distribui greutatea inegal, riști să-l strici. Unele persoane folosesc cearșafuri sau folii pentru transportul pe parchet și alte suprafețe alunecoase. Deși este o metodă care poate da rezultate, riscul de rupere al țesăturii sau foliei și zgârierea pardoselii este semnificativ.
Acoperă piesele de mobilier cu folii impermeabile
Dacă nu ai transportat toată mobila în spațiile de depozitare, trebuie să te asiguri că o protejezi de particulele de praf, moloz și de ciment, solvenți ori vopseluri. Acoper-o complet cu folii impermeabile, inclusiv în partea de jos. Folosește benzi adezive care se desprind ușor și nu le aplica pe mobilă, ci doar pe foliile cu care o acoperi.
Depozitează mobila în garaj
Dacă ai un garaj și spațiul îți permite, poți muta mobila în garaj. Asigură-te că o pui într-un loc curat, ca să nu o murdărești, inclusiv pe picioare și marginile care intră în contact cu pardoseala. Nu vrei să duci în casă ulei de la mașină sau alte substanțe care pătează. Asigură-te că temperatura din garaj este optimă și că umiditatea nu este mare. Frigul excesiv și umiditatea pot afecta lemnul, care se poate deforma și chiar crăpa. Elementele metalice sunt predispuse la rugină, așa că ferește mobila de umezeală. Și lacul are de suferit dacă în garaj sunt condiții improprii.
Mută mobilierul dintr-o cameră în alta
Soluția mutării mobilierului dintr-o cameră în alta este practică, deși creează dezordine și limitează spațiul. Totuși, dacă n-ai de ales, merită să o iei în considerare. Transportă cu grijă piesele de mobilier și nu le așeza unele peste altele, chiar dacă poți economisi spațiu astfel.
În timpul renovării apartamentului trebuie să ai grijă ca lucrurile din locuință să nu se deterioreze. Ține cont de recomandările de mai sus și protejează-ți mobila.