Daca nu ati petrecut niciodata mult timp intr-o bucatarie de restaurant, este posibil sa credeti ca uniforma este ceva banal si fara rost. Insa, nu este deloc asa! In timp ce aspectul uniformei traditionale este, de fapt, unul oarecum standard, utilitatea acesteia este mai mare decat credeti. Fiecare piesa serveste unui scop specific si nu trebuie sa fie trecute cu vederea detaliile, de la design la material. Daca v-ati intrebat vreodata de ce este nevoie sa purtati o boneta, sau care este rostul acelei tunici, cititi mai departe.
Sacou sau tunica
Aceasta este poate una dintre cele mai importante parti ale uniformei si, de asemenea, cea mai mare investitie. Mai este cunoscuta si ca tunica bucatar si poate fi achizitionata de la magazine specializate precum hobbychef.ro, alaturi de toate celelalte piese specifice echipamentului unui bucatar. Deci, care este rolul sau? In primul rand, sa aruncam o privire la modul in care sunt fabricate cele mai multe tunici de bucatar. Fabricata din bumbac dublu gros, tesatura este conceputa pentru siguranta. In timp ce gatitul intr-o bucatarie de apartament este relativ sigur si chiar terapeutic, o bucatarie de restaurant este o poveste diferita. Lucrati cu echipamente diferite, instrumente grele si zone incinse. Este foarte usor sa va loviti de cineva si sa va stropiti lichidul fierbinte, ori sa va propiati periculos de mult de flacara. Daca purtati haine de strada, puteti sa luati cu usurinta foc. Tunica unui bucatar insa nu va lasa sa se intample asta.
Desi tunica unui bucatar nu este magica, materialul din care este confectionata va poate ajuta sa va protejati de rani grave. Credeti ca este siguranta este singurul motiv pentru a o purta? Nu chiar. Pe langa protejarea impotriva pericolelor “profesionale”, haina va va face sa aratati ca un adevarat chef.
Sort
Puteti crede ca toate sorturile sunt create in acelasi fel. La urma urmei, este doar o bucata de tesatura legata in jurul taliei sau a gatului pentru a va proteja de pete. De ce aveti nevoie de un sort profesionist atunci cand puteti purta un sort ieftin de la un magazin cu reduceri? Intr-o bucatarie profesionala, un sort serveste mai multor functii. Exista, desigur, factorul de protectie importriva petelor, motivul principal pentru a avea un sort. Dar un sort din materiale de inalta calitate protejeaza mai bine. Ganditi-va pentru o secunda. Ati cheltuit o multime de bani pe sacou. Este frumos si alb, insa, din greseala varsati sos pe dvs. Un sort de inalta calitate va ofera siguranta suplimentara pentru a nu distruge sacoul de bucatar cu sosuri foarte grase sau alte lichide. In plus, buzunarele grele va pot ajuta sa aveti asupra dvs. mai multe ustensile pe care le folositi in permanenta. Si, bineinteles, sorturile confectionate in scopuri profesionale sunt fabricate din materiale groase, rezistente la flacara.
Boneta
Poate ca unul dintre primele lucruri la care v-ati putea gandi atunci cand va imaginati un bucatar profesionist este boneta iconica, inalta. O boneta face mai mult decat sa atraga privirea. Va protejeaza atat pe dvs., cat si pe clientul dvs., prin faptul ca niciun fir de par nu va ajunge in mancare. O boneta buna il protejeaza pe bucatar pastrand parul lung in interiorul palariei. Aceasta inseamna ca parul lung nu va fi supus pericolelor.
Saboti
Cand lucrati timp de 12 ore pe zi sau mai mult in picioare, nu va puteti incalta in orice. In plus, trebuie sa constientizati riscul de a varsa lichid fierbinte pe picioare. Din acest motiv, veti avea nevoie de incaltaminte speciala, care sa fie confortabila, dar si robusta si durabila.
Concluzie
Dupa cum puteti vedea, exista mai multe motive pentru a purta fiecare piesa din uniforma unui bucatar. Totul, de la design pana la tesatura, este folosit dintr-un motiv, iar acest motiv, de obicei, va impiedica sa va raniti.