Oricâți metri pătrați ar avea apartamentul în care locuim, tot nu avem suficient spațiu pentru a ne desfășura în voie. Deși la prima vedere acordăm mai multă importanță sufrageriei și dormitoarelor, majoritatea dintre noi petrecem mai mult timp în bucătărie. Și, oricât de compactă ar fi mobila de aici, aceasta este mai mereu neîncăpătoare. Iar faptul că producătorii aduc pe piață tot felul de electronice și electrocasnice ce promit să ne facă viața mai ușoară ne înrădăcinează încet și sigur ideea că avem nevoie de o bucătărie mai mare.
O locuință spațioasă este dorința majorității dintre noi, iar aceasta este puternic influențată de miile de poze și video-uri cu încăperi luminoase, cu mobilă puțină și fără pic de dezordine. Acestea sunt poze de revistă, dar știm cu toții că realitatea unei case locuite implică mult mai multe lucruri în decor, indiferent cât de ordonați am fi.
Dacă atunci când vizităm o potențială locuință ne preocupă mai mult dimensiunea și compartimentarea dormitoarelor și a sufrageriei, realitatea este că ajungem să petrecem mai mult timp în bucătărie. Aici se adună mai des membrii familiei decât în restul spațiilor, iar acest lucru a trezit un interes tot mai mare pentru mobilierul destinat bucătăriei și nevoia de spațiu. Astfel, atunci când reușim să ne îndeplinim visul de a ne cumpăra sau construi o casă, oricât de cumpătați încercăm să fim, realizăm că la final avem o suprafață mult mai mare decât decisesem inițial.
Iată care sunt primele electrocasnice pe care ni le dorim în noua casă, fără a mai fi îngrijorați de lipsa spațiului:
Un congelator independent
Când cumpărăm o combină frigorifică pentru bucătăria din apartament, suntem preocupați în mod special de dimensiunea acesteia. Aici avem deseori un spațiu limitat unde poate fi așezată, ce ne obligă să ne restrângem semnificativ lista cu produsele preferate. Din acest motiv, ne concentrăm mai mult pe volumul frigiderului decât pe cel al congelatorului, deși descoperim, în special toamna, că pentru a avea pe timpul iernii legume și fructe sănătoase (poate din grădina proprie), ne-ar prinde tare bine un congelator mai mare.
În momentul în care ne mutăm la casă sau într-un apartament mai mare, ne putem achiziționa un congelator vertical sau o ladă frigorifică pentru depozitarea alimentelor sănătoase pe care iarna nu le putem găsi. Bineînțeles că și înghețata are un loc aparte în rafturile unui congelator.
O mașină de spălat vase în dimensiune standard
Aceasta a devenit una dintre cele mai bune prietene ale bucătăriilor noastre, însă, cei care locuiesc în apartamente cu dimensiuni mai reduse sunt obligați de lipsa spațiului să achiziționeze o mașină de spălat vase model slim. Odată ce spațiul este mai mare, o astfel de mașină în dimensiune standard apare fruntașă pe lista cu priorități.
Un uscător de rufe ce nu mai trebuie așezat peste mașina de spălat
Chiar dacă noua casă dispune de balcon, terasă sau curte, odată ce ai descoperit beneficiile unui uscător de rufe, nu mai poți renunța la el. Este importantă alegerea unui model performant ce nu deteriorează absolut deloc îmbrăcămintea și care are un consum redus de energie, pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. Aici vei avea posibilitatea de a-i găsi un spațiu special pentru a-l așeza, fără a-l mai urca deasupra mașinii de spălat rufe. Acel spațiu este perfect pentru un dulap care să adăpostească detergenții, cârligele și restul accesoriilor utilizate.
Din fericire, în ultimii ani, producătorii de mobilă au realizat extrem de multe modele modulare ce îmbracă armonios orice încăpere și economisesc orice spațiu, pentru a oferi un loc cât mai mare de depozitare, deoarece acesta nu poate fi niciodată în plus.