DanaArtGallery şi Andreea Rus, artist plastic, organizează luni, 6 noiembrie 2017, la ora 18.30, vernisajul expoziţiei de artă vizuală „ÎN CĂUTAREA FERICIRII”, la GALERIA ODEON, Calea Victoriei nr.40-42, București, in foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon. Prezintă dr. Ana Maria Negoiţă, istoric de artă.
Expoziția se poate vizita în perioada 6 noiembrie – 30 noiembrie 2017 înainte de spectacolele de la Sala Studio a Teatrului Odeon sau prin programare la telefon 0724 271 723.
„ÎN CĂUTAREA FERICIRII”, eveniment expoziţional semnat Andreea Rus, ne introduce în lumea interiorului nostru, o zonă a cărei dimensiuni cu greu le putem percepe şi descifra, plină de mister şi nu rareori de neprevăzut. O lume în care speranţa îşi face loc firesc şi neîndoielnic, proprie firii omeneşti .Omul contemporan, implicat în propria existenţă, poate deveni un om fericit, prin intermediul a ceea ce realizează sau creează. Pictura îşi are izvorul în experienţe de viaţă şi de stare şi nu în ultimul rând în lectură.
„Într-un fel sau altul cu toţii suntem în căutarea fericirii. Vârsta, educaţia, contexte de tot felul, istorice, sociale, ne aduc cu faţa spre fericire, visând la aceasta şi atingând-o, din când în când, sau măcar trăind cu iluzia acesteia. Grădina Edenului pare să se îndepărteze de noi din ce în ce mai mult şi să facă loc în contemporaneitate unor stări în care mulţi îşi pierd speranţa sau caută „mici fericiri” la tot pasul. Situaţia în care un om „se simte implicat, angajat”, poate deveni o cale spre fericire.” (text preluat din catalogul expoziţiei, semnat Andreea Rus)
Istoricul de artă dr. Ana Maria Negoiţă ne explică viziunea sa asupra a ceea ce transmit picturile din expoziţie în citatul extras din catalogul editat cu această ocazie „ Un jurnal al artistei despre căutarea fericirii care se contruiește în imagini, ele apar privitorului ca mai apoi sa fie uitate și re-compuse într-un spațiu interior. Expoziția aduce în discuție diferite forme ale fericirii așa cum aceasta poate fi percepută de fiecare spectator, de fapt elementul principal, în mod paradoxal, nu sunt imaginile ci procesul pe care fiecare lucrare îl deschide. Lucrarea reprezintă un început de drum, de călătorie către camera interioară unde locuiește fericirea. Spectatorul împreună cu artista fac simultan, de fiecare dată, această călătorie spre Edenul interior. Dacă aș da o cheie de citire a expoziției mi-aș imagina fiecare spectator asemenea unui Narcis, obsedat de propria imagine a paradisului, de procesul personal de căutare a fericirii care își vede chipul reflectat în lucrare. Distorisionante, idealizate, reale, imaginative, supra sau subdimensionate toate aceste ipostaze/ chipuri pe care lucrarea le reflectă sunt stadii ale fericirii noastre interioare.”
Andreea Rus este artist plastic, absolvent al UAD Cluj-Napoca, secția pictură și doctor în arte plastice și decorative din 2010. A reprezentat România la diverse expoziții internationale de pictură, bienale, trienale și festivaluri de artă din Italia, Polonia, Republica Moldova, Malta, Ungaria, Slovacia, Malta etc. A deschis peste 20 de expoziții personale de pictură în țară și in afara țării și a participat la peste 90 de expoziții colective. În palmaresul artistei se regăsesc numeroase premii pentru pictură obținute la concursuri naționale și internaționale. Mai multe detalii se află pe site-ul personal al artistei www.andreearus.ro.