Achiziția unui apartament presupune o grijă sporită chiar și la cele mai mici detalii, cum ar fi, spre exemplu, finisajele. Felul în care este finisat un apartament are implicații asupra esteticii, dar și asupra funcționalității acestuia, așa că iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere.
Ușa de la intrare îți asigură siguranța
Atunci când cumperi un apartament este normal să te aștepți ca acesta să fie dotat cu un minim necesar. Ușa de apartament ar trebui să fie rezistentă, de calitate și realizată din materiale durabile, astfel încât să îți ofere siguranța dorită. Prin urmare, ar fi chiar de preferat ca locuința pe care vrei s-o cumperi să aibă o ușă metalică la intrarea în apartament. Aceasta oferă un nivel ridicat de protecție, iar în același timp schimbă foarte mult aspectul locuinței tale.
În general, ușile metalice au o rezistență foarte bună la impact datorită oțelului tras la rece din care sunt realizate foile acestora. În același timp, în ciuda robusteții și a rezistenței, te vei bucura și de un aspect deosebit al zonei de intrare, pe care o poți amenaja după bunul plac.
Photo by Tierra Mallorca on Unsplash
Piatra naturală – un simbol al eleganței în timp
Piatra naturală în toate formele sale, indiferent dacă vorbim despre marmură, granit sau travertin, este iar una dintre îmbunătățirile considerabile aduse locuințelor. Recunoscută de-a lungul timpului și pentru rezistența sa, piatra naturală oferă finisaje de calitate, mereu actuale ca tendințe în amenajările interioare.
Piatra naturală poate fi folosită într-un număr foarte mare de aplicații, cum ar fi în amenajarea pardoselilor, a treptelor și contratreptelor, în amenajarea glafurilor sau pentru placarea pereților.
Piatra naturală contează foarte mult ca finisaj în cadrul locuințelor, deoarece acest material nu necesită întreținere frecventă, iar rezistența sa îți va garanta durabilitatea în timp. Acest lucru se traduce prin economii financiare și avantaje la nivel de amenajare interioară a locuinței.
Izolarea termică – o investiție cu adevărat utilă
Unul dintre cele mai eficiente finisaje pe care ar trebui să le aibă un apartament este izolarea termică. O locuință izolată din punct de vedere termic este o casă eficientă din punct de vedere energetic. Astfel, schimburile de temperatură cu exteriorul sunt limitate, consumurile, mai scăzute, iar facturile sunt mai mici.
Izolarea termică este benefică indiferent de materialele alese chiar dacă de cele mai multe ori este preferat polistirenul. Vata bazaltică, spuma poliuretanică sau vata de sticlă sunt alte soluții potrivite pentru izolarea termică a unui apartament.
Parchetul – pentru o locuință călduroasă
Amenajarea zonelor de pardoseală cu parchet conferă casei tale un aspect primitor, dar și suprafețe calde la nivelul extremităților corpului tău. Dacă în pardoseală există și un sistem de încălzire special, atunci vei vedea cât de important este un astfel de finisaj și cât de multe avantaje îți poate aduce la nivel de confort și de cheltuieli ulterioare.
Funcționarea corectă a terminalelor electrice
Rețeaua electrică este inima unei locuințe, așa că dacă sunt aduse îmbunătățiri la acest nivel atunci locuința ta este pregătită pentru a fi utilizată. O rețea electrică veche va avea nevoie de modificări, iar acest lucru poate înseamna adesea costuri ulterioare destul de mari.
Pe lângă toate aceste aspecte, la fel de importante sunt și zugrăvelile, lambriul, scafele, centralele termice și tâmplăria. Practic, orice finisaj care aduce un plus din punct de vedere al confortului și al siguranței tale ar trebui să cântărească foarte mult în alegerea unui apartament.
Chiar dacă prețul unei locuințe finisate complet poate crește destul de mult, este important să acorzi atenție acestor detalii. Finisarea locuinței în regie proprie poate însemna costuri chiar mai ridicate, astfel că uneori este recomandat să verifici aceste aspecte înainte de a investi bani într-o proprietate imobiliară.